Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Do obchodov len v režime OP: Je to však naozaj tak? Obchody vraj fungujú bez kontroly!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Od 10. decembra sa opatrenia proti novému koronavírusu zmenili tak, že sa otvorili obchody a niektoré služby pre ľudí, ktorí sú očkovaní alebo koronavírus prekonali. Zákazníci sa však sťažujú, že pri vstupe do obchodov od nich nikto nič nepýta.

Vracia sa Prvá pomoc podnikateľom! Zatvorené prevádzky môžu požiadať o príspevok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Opatrenia na Slovensku sa menia rýchlejšie ako občania stíhajú vnímať. Dva dni platili výhody len pre očkovaných a prekonaných, neskôr vláda zaviedla lockdown pre všetkých a zatvorila obchody a reštaurácie. Po dvoch týždňoch sa pravidlá opäť menili a od piatka sú otvorené všetky obchody a niektoré služby. Avšak len pre očkovaných a prekonaných.

CHAOTICKÝ lockdown: Ako to bude s návštevami počas Vianoc? Opatrenia sa budú zrejme opäť meniť

Mnoho ľudí si však všimlo, že aj napriek nariadeniam vlády, nie všetky prevádzky režim OP dodržiavajú. Pred vstupom do prevádzky by totiž mali kontrolovať Covid passy, to sa však nedeje. "Načo sa tu hráme na opatrenia proti Covidu? Mám prevádzku v Bratislave v Auparku a poctivo kontrolujeme dodržiavanie režimu OP. Ľudia sú nervózni, frflú a poukazujú nato, že vo väčšine obchodov od nich nikto nič nechce," sťažuje ja anonym na stránke Nekŕmte nás odpadom. 

Podľa neho v spomínanom nákupnom centre funguje veľa prevádzok, ktoré nedodržiavajú opatrenia a ľudia sa na to sťažujú. "Keď to nevieme kontrolovať, tak to zrušme pre všetkých, lebo takto nato doplácajú len poctiví predajcovia, ktorí sa aj v tomto vládou nastavenom chaose snažia dodržiavať jej nápady," dodal podnikateľ. 

Anonym sa však s veľkou podporou u ľudí nestretol. Mnohí odporcovia opatrení mu na sociálnej sieti nadávajú do bonzákov a "fašistov" a odmietajú opatrenia dodržiavať. 

Viac o téme: OpatreniaObchodyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu