Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Na Mikuláša ich obdarovali Strážni anjeli: Popradská nemocnica dostala nový nábytok a zásoby čaju

Zamestnanci Nemocnice Poprad Zobraziť galériu (3)
Zamestnanci Nemocnice Poprad (Zdroj: Facebook/Pomôž nemocnici)

POPRAD – Občianske združenie (OZ) Strážni anjeli z Prešova podporilo Nemocnicu Poprad. Pediatrickému oddeleniu venovalo v rámci svojho programu špeciálny nábytok na mieru do izby na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS). Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda.

Príbeh združenia je spojený so zážitkom jeho zakladateľky Lucie Jánošíkovej. Tá sa po osobnej skúsenosti s viacerými JIS a ARO oddeleniami rozhodla pomáhať a spríjemňovať život deťom aj v náročných situáciách počas liečby v nemocniciach. "Jej príbeh ma veľmi dojal a naplnil obdivom voči láske, sile a odhodlaniu rodiča," skonštatovala primárka pediatrického oddelenia s JIS Beáta Šoltýsová, ktorá sa detským pacientom venuje celý profesijný život.  

OZ nie je jediným, kto sa popradskej nemocnici rozhodol v týchto dňoch pomôcť. Spojená škola Dominika Tatarku v Poprade odovzdala v nedeľu (5. 12.) zdravotníkom mikulášsky dar v podobe čajov a sladkostí. Žiaci, študenti, pedagógovia i rodičia sa rozhodli podporiť zdravotníkov a poďakovať sa im za náročnú prácu v boji proti koronavírusu.

"Iniciatíva vznikla počas jednej diskusie v rámci vyučovania, keď sa študenti s učiteľmi zhovárali o tom, v akých ťažkých podmienkach pracujú naši zdravotníci," uviedla riaditeľka školy Mária Vojtaššáková.

Viac o téme: NábytokČajNemocnicaZdravotníciPopradKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu