Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Otec so synom vylúpenie banky a cestovky popierajú

NITRA – Na Okresnom súde v Nitre dnes pokračovalo hlavné pojednávanie s Rudolfom U. a jeho synom Marekom U. z Lúčnice nad Žitavou, obžalovanými z lúpežného prepadnutia banky a cestovnej kancelárie. Syn sa v prípravnom konaní priznal, dnes však už obaja všetko popierajú.

„Kukláči vedia byť dosť drsní,“ odpovedal Marek novinárom na otázku, prečo sa predtým priznal. Podľa obžaloby Unibanku a cestovnú kanceláriu Hechter v Nitre prepadli v roku 2005. V apríli si z cestovnej kancelárie odniesli 622 tisíc korún, v decembri z banky 232 tisíc korún. Policajti ich vypátrali po tom, čo ich po prepade banky sledoval jej zamestnanec a zapísal si štátnu poznávaciu značku auta. Muži zákona ich prekvapili doma, keď pozerali televíziu a našli peniaze, kukly aj plynovú pištoľ.

„Kľúčový svedok, ktorý nás udal, bude musieť priznať celý tento policajný podvod,“ povedal dnes Rudolf novinárom. V čase lúpežného prepadnutia banky bol vraj aj so synom v Nitre. „Veď preto to na nás našili, lebo sa to hodilo. Bol som pri bankomate, keďže syn tam mal účet,“ povedal . Pracovník banky si ich vraj pomýlil, sledoval ich a následne opísal polícii. Rudolf uviedol, že peniaze získal legálnym spôsobom – stávkovaním. Na súde dnes predložil výpisy zo stávkovej kancelárie, kam si chodí podávať takmer každý deň, aj 4. apríla, v deň prepadu cestovnej kancelárie. Podľa svojich slov vyhráva i väčšie sumy, "raz 29 000, inokedy 8 000, každý deň niečo.“

Vypovedal svedok Andrej Š. z cestovnej kancelárie Hechter v Nitre, ostatní svedkovia na pojednávanie neprišli. Uviedol, že v čase prepadu bol v zadnej kancelárii. Aktérov prepadu videl len na bezpečnostnej kamere, ktorú mali v cestovnej kancelárii, do tváre im však pre kukly vidieť nebolo. Dole si ich dali až vonku. Jeden z lupičov vraj so zbraňou mieril na pracovníčku kancelárie, druhý preskočil priehradku a prinútil ju vydať hotovosť. Pojednávanie dnes odročili na 14. apríla, keď majú vypovedať ďalší svedkovia. Spis predtým študoval iný sudca, pre jeho dlhodobú práceneschopnosť ho však pridelili ďalšej sudkyni.

Kým tá naštudovala spis, uplynul čas na väzobné stíhanie obžalovaných. Od 4. januára sú preto stíhaní na slobode. „Vec bola cestou elektronickej podateľne 1.októbra 2007 pridelená novému zákonnému sudcovi a pretože jeden z obvinených nesúhlasil so zmenou senátu, konkrétne v osobe predsedu, musí v zmysle Trestného poriadku prebehnúť nové dokazovanie,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa Krajského súdu v Nitre Lenka Drahošová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu