Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najvyšší súd SR zamietol dovolanie odsúdeného podnikateľa Jozefa Majského

Podnikateľ Jozef Majský
Podnikateľ Jozef Majský (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR zamietol vo štvrtok dovolanie odsúdeného podnikateľa Jozefa Majského voči uzneseniu NS SR z júla 2020, ktorým ho právoplatne odsúdil na deväťročný trest odňatia slobody. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Majský si zbytok trestu v kauze tunelovania nebankoviek aktuálne po rozhodnutí českých súdov odpykáva v ČR.

"Päťčlenný senát NS SR na neverejnom zasadnutí 25. novembra odmietol dovolanie obvineného Jozefa M., a to z dôvodu, že nezistil splnenie dovolacích dôvodov," vysvetlila Važanová. Dovolanie podal obvinený proti uzneseniu NS SR z 29. júla 2020, ktorým bolo zamietnuté jeho odvolanie proti rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku z 21. októbra 2015. Verdiktom bol uznaný za vinného z pokračovacieho trestného činu podvodu spolupáchateľstvom. Za to mu bol uložený nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere deväť rokov.

Majský si odpykáva trest vo väzení v Rapoticiach

Ako na začiatku tohto týždňa informovali české justičné zdroje, Majský si aktuálne odpykáva zbytok trestu vo väzení v Rapoticiach. Predtým bol umiestnený v ústave Praha IV - Pankrác. Naposledy mu koncom júna Mestský súd v Prahe zamietol podmienečné prepustenie na slobodu.

Pražské súdy v januári tohto roka a v decembri 2020 uznali spomínaný rozsudok NS SR z leta 2020. Ten zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. Po Majskom bolo vyhlásené národné i medzinárodné pátranie. Slovenská polícia na začiatku augusta 2020 potvrdila, že ho zadržali v pražskej nemocnici.

Viac o téme: PodnikateľZamietnutieDovolanieJozef MajskýNajvyšší súd SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu