Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Zábery, z ktorých tuhne krv v žilách: BMW nedalo prednosť kolobežke! Tvrdá zrážka a hrozivý pád

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

SENICA – Zábery, z ktorých tuhne krv v žilách. Elektrické kolobežky sa stávajú čoraz obľúbenejším spôsobom dopravy najmä v mestách. V mnohých si ich môžete za poplatok aj zapožičať, nie je preto vôbec ťažké, spozorovať ľudí, ktorí ich využívajú nielen na zábavu, ale aj prepravu do práce. Na ceste však patria k tým zraniteľnejším účastníkom premávky, doplatil na to aj muž v Senici.

Senickí dopravní policajti aktuálne vyšetrujú nehodu staršieho BMW a e-kolobežky. Priebeh nehody zachytila na autokameru náhodná svedkyňa. Ako informovala polícia na sociálnej sieti, k incidentu došlo minulú stredu ráno.

Hrozivá zrážka s BMW: Kolobežkára nabralo auto v križovatke (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Kolobežkárovi idúcemu po hlavnej ceste nedal prednosť vodič BMW, ktorý vychádzal z bočnej ulice. Nasledovala hrozivo vyzerajúca zrážka, po ktorej skončil 35-ročný kolobežkár na zemi. "64-ročný vodič pravdepodobne riadne nesledoval situáciu na ceste a pri vychádzaní z vedľajšej cesty nedal prednosť jazdcovi na elektrickej kolobežke. Prednou časťou auta narazil do kolobežkára, ktorý sa zrážke snažil ešte na poslednú chvíľu vyhnúť. Pri páde utrpel zranenia, s ktorými skončil na ošetrení v nemocnici," uviedla polícia.

Veľký apel na vodičov

Policajti podrobili vodiča auta dychovej skúške, tá však prítomnosť alkoholu nepotvrdila. "V tomto prípade opäť doplatil na nepozornosť vodiča nevinný človek. Apelujeme na vodičov, aby sa plne venovali vedeniu vozidla a pozorne sledovali situáciu na ceste. Najmä v mestách a obciach, kde je zvýšený pohyb cyklistov, kolobežkárov a chodcov, zvýšte opatrnosť. Predvídajte a uvedomte si, že aj napriek ročnému obdobiu sa po cestách pohybuje množstvo nemotorových účastníkov," apelujú na vodičov.

Viac o téme: NehodaZrážkaKolobežkaPolícia Senica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu