Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Z čínskej práčky na Slovensku profitoval aj Kočner! Zsuzsová mala dostať 200-tisíc eur za objednávku vraždy

Marian Kočner Zobraziť galériu (4)
Marian Kočner (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Zosnulý exsiskár František Böhm tvrdil, že na žiadosť Mariana Kočnera zohnal 200-tisíc eur z tzv. čínskej práčky, ktoré sa nedali vystopovať, a odovzdal ich Kočnerovmu kamarátovi Jozefovi Dučákovi. Ten ich mal odovzdať Alene Zsuzsovej v golfovom areáli v Báči. Peniaze mala dostať za vraždu prokurátorov.

archívne video

Súd rozhodol, že Marian Kočner a Alena Zsuzsová sú v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka nevinní (Zdroj: Maarty)

Pri vyšetrovaní plánovania vrážd prourátorov sa zistilo, že ľudia okolo Mariana Kočnera mohli v tejto kauze použiť rovnako nevystopovateľné peniaze, ako to zrejme celé roky na Slovensku robili korupčníci a daňoví podvodníci. Vyplýva to z výpovede zosnulého Františka Böhma. Informujú o tom Aktuality.sk. 

Hotový Pablo Escobar! Odsúdený Kočner na súde prekvapil vizážou: Havranie vlasy a pozrite sa na ten strih!

Peniaze mali byť záloha za objednávku vraždy prokurátora Petra Šufliarskeho. Kočner si mal likvidáciu bývalého námestníka generálnej prokuratúry objednať, lebo ho dostal do väzby v súvislosti so zmenkovou kauzou. Okrem Böhma o peniazoch vypovedá aj Kočnerov bývalý kamarát a exsiskár Peter Tóht. Ten o nich vie od Jozefa Dučáka, ktorý mal robiť kuriéra medzi Böhmom a Koćnerovou volavkou Alenou Zsuzsovou. 

Pojednávanie v kauze vraždy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Vyšetrovanie v kauze objednávky vraždy prokurátorou sa skončilo podanou obžalobou. Okrem Kočnera so Zsuzsovou sa majú pred súd postaviť aj Tomáš Szabó, právoplatne odsúdený za vraždu Jána Kuciaka, Dušan Kracina z Komárna a bosniansky Srb Darko Dragić.

Pojednávanie v kauze vraždy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Čínska práčka

Čo je vlastne čínska práčka? Ode o podvodné schémy, cez ktoré putovali v bezhotovostných platbách zo Slovenska do Číny milióny eur. Medzinárodná organizácia investigatívnych novinárov len na Slovensku vystopovala minimálne 116 miliónov eur, ktoré odtiekli zo Slovenska cez práčky do Ázie.

Michal Suchoba
Zobraziť galériu (4)
Michal Suchoba  (Zdroj: Topky - Maarty)

O takýchto praktikách vypovedal aj podnikateľ Michal Suchoba. "Podľa mojich vedomostí a skúseností sa najväčšie podvody s daňami robia na čínskych trhoch, kde Číňania dovezú tovar, preclia ho za minimálne peniaze a skoro všetok ho predajú na trhoch za hotovosť. To značí, že Číňania v celej Európe inkasujú miliardy eur v hotovosti, ktoré potrebujú bezhotovostne previesť naspäť do Číny, aby tam nakúpili ďalší tovar," vypovedal Suchoba.

Viac o téme: PeniazeVraždaAdvokátProkurátoriAlena ZsuzsováMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu