Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bos skupiny takáčovcov sa opäť postavil pred senát: Aktuálne si už odpykáva 25-ročný trest

Súd s Dušanom Kováčikom Zobraziť galériu (2)
Súd s Dušanom Kováčikom (Zdroj: Topky/ Maarty)

BRATUSLAVA - Pred senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku sa v stredu postavil bos skupiny takáčovcov Ľubomír Kudlička. Uviedla to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková. Ľubomír Kudlička čelí obžalobe z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, poškodzovania cudzej veci, z trestného činu ublíženia na zdraví a vydierania.

Ľubomír Kudlička pred súdom vyhlásil, že sa cíti nevinný a odmietol skutky, ktoré mu obžaloba kladie za vinu. Počas niekoľkohodinovej výpovede zároveň spochybnil viacerých svedkov. Hlavné pojednávanie bude pokračovať aj vo štvrtok (4. 11.) výpoveďami ďalších obžalovaných.

Obhajoba bosa zločineckej skupiny Ľubomíra Kudličku už minulý týždeň odmietla vinu a trvá na jeho oslobodení spod obžaloby. Dôvodom sú procesné chyby, ktoré podľa advokátov Ľubomíra Kudličku vznikli v prípravnom konaní pri zabezpečovaní dôkazov. Podľa obhajcov obžaloba nestojí na zákonných dôkazoch. Ľubomír Kudlička si už odpykáva 25-ročný trest odňatia slobody za objednávku vraždy podnikateľa Romana Krajčiho v roku 2006.

Súd s Dušanom Kováčikom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/ Maarty)

Obžalobe čelí 17 ľudí, prokurátor im pripisuje viac ako dve desiatky skutkov. Všetci obžalovaní 28. októbra odmietli návrh na uzavretie dohody o vine a treste. Takáčovci čelia obžalobe napríklad z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z majetkovej trestnej činnosti, trestného činu ublíženia na zdraví, nátlaku, z trestného činu všeobecného ohrozenia, vydierania, nedovoleného ozbrojovania, krivého obvinenia či krivej výpovede.

V rámci akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pod krycím názvom Apač koncom októbra 2019 zadržali pôvodne 19 členov takáčovcov. Tí pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj v Petržalke a centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja.

Viac o téme: TakáčovciBosSúd Ľubomír Kudlička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu