Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS spôsobil poplach v parlamente: Poslanyňa OĽaNO je pozitívna, kolegovia reagujú! Kollár zrušil rokovanie

Poslankyňa Drábiková mala pozitívny test na koronavírus, kolegovia sa testujú. Zobraziť galériu (5)
Poslankyňa Drábiková mala pozitívny test na koronavírus, kolegovia sa testujú. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - V parlamente si síce včera všeobecným súhlasom vydláždili cestu k piatkovému voľnu pred Dušičkami, no to ešte netušili, že dnešné rokovanie bude ohrozené a aj zrušené. V pléne sa totiž rozšírila informácia, že jedna z poslankýň bola testovaná pozitívne na ochorenie Covid-19! Táto sa skutočne potvrdila a ide o jednu z poslankýň najsilnejšieho klubu OĽaNO.

archívne video

Matovičovci krátko pred hlasovaním prekvapili a Sulíkovi vyjadrili podporu, a to vraj aj napriek tomu, ako sa k ním SaS správa (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

S informáciou prišla TV Markíza len deň po tom, ako sa v parlamente poslanci venovali schôdzi o odvolávaní ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Dnes malo plénum pokračovať v nasledujúcom programe dopoludňajším rokovaním, no všetko je inak!

Test poslankyňe zalarmoval ostatných kolegov

Ide totiž o to, že jedna  z poslankýň mala byť pozitívne testovaná na koronavírus a ochorenie Covid-19. Podľa spomínaného portálu ide o Luciu Drábikovú z klubu OĽaNO.

KORONAVÍRUS spôsobil poplach v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kancelária odporúča poslancom využiť antigénové testy

Situácia zašla až tak ďaleko, že viacerí poslanci sa preto rozhodli pre dobrovoľné otestovanie. V tomto prípade sme oslovili aj kanceláriu NR SR. "Vzhľadom na pozitívne testovaného poslanca účastného na včerajšej schôdzi, vzhľadom na dodržiavanie všetkých princípov a opatrení a po porade s regionálnym hygienikom sa rozhodol predseda Národnej rady SR zrušiť dnešný rokovací deň. Všetky ďalšie informácie budú zaslané poslancom v priebehu tohto dňa. Preventívne sa im odporúči, aby využili antigénový test," povedala pre Topky hovorkyňa kancelárie NR SR Michaela Jurcová.

KORONAVÍRUS spôsobil poplach v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Jej blízki kolegovia pozitívni nie sú

Z pochopiteľného hľadiska sme sa zaujímali aj o to, ako sa zachovajú jej blízki kolegovia, ktorí vedľa poslankyne sedia. Prvým, kto sa k dnešnému zrušeniu schôdze vyjadril bol prísediaci poslanec Peter Dobeš. "Lucia Drábiková sa vyjadrila, že jej bol potvrdený pozitívny test na Covid. Informovala kanceláriu NRSR. Ja som absolvoval dnes ráno test s výsledkom negatívnym, som dvakrát očkovaný, stále nosím rúško a dodržujem opatrenia," vyjadril sa poslanec Dobeš za OĽaNO.

KORONAVÍRUS spôsobil poplach v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Podľa mediálneho tímu klubu OĽaNO má negatívny výsledok testu aj druhý prísediaci kolega Drábikovej Marek Šefčík. "Nebudeme sa vyjadrovať k zdravotnému stavu žiadneho z našich poslancov. Môžeme však ubezpečiť, že všetci členovia poslaneckého klubu, ako aj personál hnutia, ráno podstúpili testovanie, idú do domácej karantény a v blízkom čase absolvujú PCR vyšetrenie. Páni poslanci Šefčík a Dobeš majú negatívny výsledok, sú zaočkovaní a dodržiavajú nariadenia," uzavreli.

Viac o téme: ZrušenieRokovanie OĽaNOKoronavírusParlamentLucia DrábikováPeter Dobeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu