Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

NAKA získala nové dôkazy v kauze Očistec! Mocných sledovali na chate, chceli vraj ovplyvňovať vyšetrovanie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Na svete je nová kauza. Známy vyšetrovací tím Očistec, ktorý sa venuje aktuálnym kauzám práve teraz obohatil svoj spis o mimoriadne dôležitú vec. V tejto chvíli sa venujú veľmi zásadnej nahrávke, ktorá má usvedčovať ľudí z politiky a rodinných príslušníkov známych ľudí vo väzbe z ovplyvňovania vyšetrovania.

archívne video

Sudca rozhodoval o predĺžení väzby pre piatich obvinených z akcie Očistec (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

S novinkou prišiel portál Denník N. V týchto chvíľach je isté len jedno - tím má v rukách nahrávku, ktorú Úrad špeciálnej prokuratúry založil do spisu Očistec. V nej bude už zajtra sudca Špecializovaného trestného súdu rozhodovať o predĺžení väzby policajného exprezidenta Tibora Gašpara a spol.

Podľa spomínaného portálu ide o priestorové odposluchy, kde kamery zaznamenali rozhovory expremiéra Roberta Fica, exministra vnútra Roberta Kaliňáka, Mareka Paru, syna Tibora Gašpara a otec podnikateľa Norberta Bödöra.

Títo ľudia sa mali tajne stretávať na chate, na ktorej polícia umiestnila kameru a odposluchy. Záznamy sa stali súčasťou spisu.

Prítomnosť nahrávky potvrdila aj prokuratúra

"Dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) doplnil dňa 22. 10. 2021 svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v kauze „Očistec“ o obrazovo-zvukové záznamy získané postupom podľa § 114 Trestného poriadku na základe príkazu sudcu pre prípravné konanie okresného súdu v inej trestnej veci, ktorú nedozoroval Úrad špeciálnej prokuratúry," potvrdil Úrad špeciálnej prokuratúry.

Na snímke príslušník elitnej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Viac o téme: ChataNAKAMiroslav BödörOčistec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu