Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Optimalizáciu siete nemocníc pripravuje ministerstvo od stola, hovorí Kollár

Tlačová konferencia strany Sme rodina
Tlačová konferencia strany Sme rodina (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

PARTIZÁNSKE - Optimalizáciu siete nemocníc pripravuje Ministerstvo zdravotníctva SR od stola. Povedal to v piatok v Partizánskom po návšteve tamojšej nemocnice predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina).

Sme rodina nepodporila reformu nemocníc, boja sa, že budú nemocnice rušené: Krajniakovi prísľub nestačí (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zopakoval, že hnutie reformu v súčasnej podobe nepodporí a pokiaľ nebude mať minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) súhlasné stanovisko z regiónov, nemôže s hnutím počítať. "Veľmi ma mrzí, že sa to robí takýmto spôsobom, len pre reformu. Aby sme získali nejaké zdroje, niečo namaľujeme a ideme ničiť životy ľudí," tvrdí predseda parlamentu.

Riaditeľ nemocnice v Partizánskom Gabriel Krbúšik si myslí, že optimalizácia siete nemocníc v Trenčianskom kraji už prebehla, dôkazom majú byť zdravotnícke zariadenia v Handlovej, Bánovciach nad Bebravou a Ilave. "Pre Trenčiansky kraj by už bolo ďalej neúnosné, pokiaľ by sme túto sieť ďalej riedili," ozrejmil. Samospráva iniciovala za zachovanie oddelení v nemocnici i petíciu.

Vláda schválila reformu zdravotníctva 29. septembra. Nemocnice sa majú rozdeliť na viacero úrovní. Zoznam nemocníc však zatiaľ známy nie je. Prvé reálne zmeny v praxi sa majú začať realizovať od roku 2024. Ministerstvo zdravotníctva deklarovalo, že nemocnice rušiť nebude. Minister verí, že s hnutím bude ešte diskutovať. Podľa šéfky parlamentného zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej (SaS) reforma môže prejsť aj bez podpory Sme rodina.

Viac o téme: NemocniceMinisterstvoBoris KollárOptimalizácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu