Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dejiny Michaloviec rozčertili dôchodcov

Michalovského dôchodcu Ladislava Ebského (65) cena knihy šokovala.
Michalovského dôchodcu Ladislava Ebského (65) cena knihy šokovala. (Zdroj: Nový Čas)

MICHALOVCE - Vedenie mesta Michalovce poriadne nazlostilo dôchodcov. Magistrát knihu Dejiny Michaloviec predáva za 1 400 korún (40 eur). Mestskí poslanci ju dostali zdarma. Penzistov to rozhorčilo, pretože na rozdiel od nich mestskí poslanci dostávajú za vykonávanie svojho mandátu nielen peniaze, ale ešte aj takéto prezenty. Dôchodcom za prínos pre mesto pri okrúhlych jubileách rozdávajú uteráky!

„Je to nehorázne. Veď my si tú knihu musíme zaplatiť dvakrát. Raz v daniach a raz pri kúpe. Nikto neberie ohľad na naše dôchodky. Dať 1 400 korún za knihu je poriadne veľa. Nech si tie svoje froté uteráky nechajú. Je to hanba. Tým, čo na to majú, dávajú knihy zadarmo, no my si ich máme kupovať!“ rozhorčuje sa dôchodkyňa Helena (70).

Za pravdu jej dáva aj bývalý primátor, dôchodca Ladislav Ebský (65). „Oslovilo ma mnoho dôchodcov i obyvateľov mesta, že cena za knihu je privysoká. Podľa mňa by mesto mohlo knihu obyvateľom a dôchodcom predávať za polovicu. Veď je to reprezentačná kniha, ktorá sa týka ich rodiska,“ povedal Ebský.

Kniha je čiernobiela a má takmer 500 strán. Cena je však vyššia ako pri podobných plnofarebných knihách v kníhkupectvách. Vedenie mesta však nad zľavami neuvažuje. Súčasných poslancov je len 25 a podľa hovorkyne mesta Ivety Palečkovej je to menšia skupina ako dôchodcovia v meste. Cena je vraj prijateľná. „Mesto knihu predáva bez zisku,“ podotkla hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu