Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Košice mysleli v rozpočte aj na opustené zvieratá: Psíkom darovali 3,6 milióna

Alžbeta (16) so psíkom z útulku, ktorému dali meno Najdúška. Zobraziť galériu (2)
Alžbeta (16) so psíkom z útulku, ktorému dali meno Najdúška. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Finančná injekcia pre opustené zvieratá! Košickí poslanci priklepli v rozpočte 3,6 milióna Sk (110 000 €) Stredisku vzájomnej pomoci ľudí a zvierat. Peniaze poslúžia na výstavbu karantény či výcvikového strediska pre tieto zvieratá.

Výstavbu a prevádzku súčasného provizórneho útulku pre psy doteraz Únia vzájomnej pomoci (ÚVP) financovala len zo súkromných zdrojov a sponzorských darov. „Okrem súčasného provizória sme šesť rokov pripravovali projekt Strediska vzájomnej pomoci ľudí a zvierat, ktorý okrem útulku bude spájať viacero funkcií. Bude slúžiť aj ako osvetové stredisko pre širokú verejnosť i školy,“ hovorí predsedníčka ÚVP Dana Tóthová.

Teší ju, že mesto na útulok tento rok v rozpočte myslelo. „Najväčšia časť peňazí pôjde na I. etapu strediska. Vzniknúť by malo tridsať kotercov pre psy, karanténa, voliéry pre mačky, výcvikový priestor a administratívna budova,“ vyratúva D. Tóthová.

Celkovo sú náklady na I. etapu vyčíslené na viac ako 6 miliónov Sk (182 915 €). Zvyšné peniaze chce ÚVP získať zo súkromných zdrojov a sponzorských darov. ÚVP prevádzkuje provizórny útulok na pozemku, ktorý radnica dostala od armády za ročný symbolický prenájom 1 korunu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu