Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE Najvyšší súd rozhodol: Alena Zsuzsová strávi dlhé roky za mrežami

Alena Zsuzsová Zobraziť galériu (2)
Alena Zsuzsová (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Alena Zsuzsová, ktorá je obžalovaná aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, sa opäť postavila pred súd. Tentokrát pre kauzu vraždy exprimátora Hurbanova. Spolu s ňou sa verdikt dozvedia aj Vladimír Mosnár a Roman Ostružlík.

archívne video

Súd rozhodol, že Marian Kočner a Alena Zsuzsová sú v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka nevinní (Zdroj: Maarty)

Najvyšší súd rozhodol o trojici obžalovaných v prípade vraždy exprimátora Hurbanova Lázslóa Basternáka. Obžalovaná Zsuzsová požiadala o konanie v jej neprítomnosti, na pojednávaní bol preto len Mosnár a Ostružlík. Senát Najvyššieho súdu rozhodol, že strávia za mrežami 21 rokov. Prokurátor navrhoval 25.

MIMORIADNE Vražda exprimátora v Hurbanove: Ďalší úder pre Zsuzsovú

Senát Špecializovaného trestného súdu rozhodol o tom, že Zsuzsová, Ostružlík a Mosnár sú vinní. Podľa neho ich usvedčila "reťaz dôkazov". Hlavným motívom podľa sudcu Hrubalu bola rivalita medzi politikmi a kandidátmi na primátora Hurbanova. Všetci traja sa voči rozsudku odvolali.

Lászlóa Basternáka zastrelil Štefan Kaluz v roku 2010. Kaluza chytili krátko po vražde a dnes si odpykáva 25-ročný trest odňatia slobody. Polícia pracovala s verziou, že vraždu si niekto objednal. Kaluz však objednávateľa neprezradil.

Štefan Kaluz
Zobraziť galériu (2)
Štefan Kaluz

Až v roku 2018, po vražde novinára Jána Kuciaka, NAKA zadržala viacerých ľudí, medzi nimi aj Alenu Zsuzsovú a Zoltána Andruskóa. Práve Andruskó vypovedal, že vraždu exprimátora si objednala Zsuzsová. Neskôr začal vypovedať aj samotný Kaluz. Obžalovaný Mosnár je bývalý šofér Zsuzsovej. Tá robila Ostružlíkovi politickú kampaň proti zavraždenému Basternákovi.

 

Viac o téme: RozhodnutieVraždaSúd Alena Zsuzsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu