Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Guvernér NBS Kažimír prehovoril: Prvé slová po obvinení z podplácania!

Peter Kažimír
Peter Kažimír (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA – Guvernér národnej banky Slovenska Peter Kažimír sa necíti byť vinný zo žiadneho trestného činy. Prostredníctvom svojho hovorcu to uviedol krátko potom, ako boli medializované informácie o jeho obvinení.

Kažimírov obhajca Ondrej Mularčík už včera avizoval, že jeho klient podá proti obvineniu z prečinu podplácania sťažnosť.

K záležitosti sa napokon vyjadril aj samotný Kažimír. „Necítim sa byť vinný zo žiadneho trestného činu,“ uviedol bývalý minister financií v dvoch vládach Roberta Fica. Skutkový stav v uznesení je podľa neho nepravdivý a v samotnom odôvodnení chýbajú potvrdzujúce dôkazy.

Archívne video: Peter Kažimír prišiel vypovedať na NAKA

Peter Kažimír prišiel vypovedať na NAKA (Zdroj: Topky - Maarty)

„Nemám žiadne informácie a nie som si ani vedomý porušenia zákona, zároveň som nikdy nemal ani žiadny záujem vplývať na akékoľvek konania,“ dodal.

Kažimírovo obvinenie súvisí s úplatkom pre vtedajšieho šéfa finančnej správy Františka Imreczeho a vzniesť ho mal Úrad špeciálnej prokuratúry. Ako prvý o tom informoval portál Aktuality.sk. Prokuratúra ani polícia však zatiaľ informáciu nepotvrdili.

Viac o téme: Obvinenie Peter Kažimír
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu