Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO V okrese Trebišov obvinili minulý týždeň dve osoby z drogovej činnosti

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

TREBIŠOV – Obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi čelia dvaja muži z okresu Trebišov. Ich zadržanie je výsledkom policajnej akcie sústredenej na drogovú trestnú činnosť, ktorú v Trebišovskom okrese uplynulý týždeň (4. - 8. 10.) vykonali trebišovskí kriminalisti v spolupráci s pohotovostným policajným útvarom Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) Košice, informovala hovorkyňa košického KRPZ Jana Mésarová.

Päťdesiattriročného muža z Trebišova zadržali policajti v stredu (6. 10.) v osobnom motorovom vozidle na území Trebišovského okresu. Podľa Mesárovej uňho zaistili plastové vrecúško s obsahom bielej kryštalickej látky, ktorou má byť podľa predbežných výsledkov kriminalistických expertíz metamfetamín. Po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení zabezpečených dôkazov policajti zadržaného muža z drogovej trestnej činnosti obvinili.

"Obvinený si mal podľa doterajšieho vyšetrovania zadovažovať zakázané omamné a psychotropné látky z rôznych zdrojov, najmä pervitín, minimálne od mája tohto roka, prechovávať v mieste svojho bydliska, deliť na dávky a predávať konzumentom," ozrejmila.

FOTO V okrese Trebišov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Druhým obvineným je 22-ročný muž z okresu Trebišov, ktorého policajti zadržali v piatok (8. 10.) pri železničnom priecestí v Michalovciach. Spolu s ním zaistili aj omamnú látku a tiež veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou.

FOTO V okrese Trebišov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

"Obvinený mladík prechovával sklenenú fajku, zatavenú striekačku i plastové vrecko s obsahom bielej kryštalickej látky. Predbežná expertíza potvrdila, že ide o metamfetamín a zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť niekoľko desiatok jednotlivých dávok drogy," doplnila hovorkyňa. Obaja zadržaní muži sú stíhaní väzobne, v prípade dokázania viny im hrozí rest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Viac o téme: DrogyObvinenie Trebišov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu