Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dve vraždy, viaceré pokusy a jeden človek: Polícia našla chladnokrvného vraha, hrozí mu DOŽIVOTIE!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: FB / Polícia Slovenskej republiky, SITA)

VEĽKÁ LOMNICA – Vražda pracovníka na benzínke, zastrelený chlap, či pokusy o iné vraždy. Aj keď to znie ako scenár z hororového filmu, opak je pravdou – ide o skutočnosť, ktorá sa stala na východe Slovenska. Aj keď ide o staršie prípady, policajtom sa podarilo nájsť chladnokrvného vraha. V prípade dokázania viny mu hrozí doživotie za mrežami.

Všetko sa to malo začať ešte v januári 2015 vo Veľkej Lomnici. Tam údajný chladnokrvný vrah strelnou zbraňou zavraždil pracovníka čerpacej stanice Erika K.Vecou sa zaoberala krajská kriminálka v Prešove. Druhý prípad sa stal v máji 2017, kedy sa páchateľ v blízkosti obce Holumnica v okrese Kežmarok pokúsil strelnou zbraňou zavraždiť Štefana B. a Danu F. Vecou sa zaoberá národná kriminálna agentúra,“ informovali policajti na sociálnej sieti.

Miesto ohradili policajnou páskou.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Ako dodali, tretí prípad sa stal v apríli 2019, kedy páchateľ zavraždil strelnou zbraňou Jozefa L v lesnom poraste v katastri obce Levoča. Vecou sa zaoberala krajská kriminálka v Prešove. Všetky tri skutky sa stretli v jednom bode až tento rok na základe dôkazov získaných v trestnej veci vyšetrovanej okresnou kriminálkou v Liptovskom Mikuláši. Tam totiž vyšetrovali útok na verejného činiteľa a nedovolené ozbrojovanie z júna tohto roku,“ vysvetlili policajti s tým, že ide o prípad, kedy páchateľ strieľal na dvojčlennú policajnú hliadku pri Liptovskom Hrádku.

Dve vraždy, viaceré pokusy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Tá chcela muža skontrolovať, následne voči mužovi vzniesli obvinenie. Išlo o Jána R. z okresu Kežmarok. A práve rovnakej osobe prisudzujú aj všetky vyššie spomínané skutky, za ktoré ho obvinili. Vyšetrovateľ NAKA totiž konanie o všetkých vraždách spojil do jedného konania. „Prípady sa podarilo objasniť vďaka spolupráci policajtov národnej kriminálnej agentúry, krajskej kriminálky v Prešove, kriminalistického a expertízneho ústavu v Banskej Bystrici a okresnej kriminálky v Liptovskom Mikuláši,“ konštatovali policajti.

Údajný chladnokrvný vrah sa už nachádza vo väzbe. V prípade dokázania viny mu za všetky skutky hrozí doživotný trest odňatia slobody.

 

Viac o téme: VraždyPolícia NAKAObjasnenie vráždChladnokrvný vrahVraždy na východe Slovenska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu