Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Policajti a hygienici sa vybrali na kontrolné turné opatrení: ŠOK Na severe sa niekto vyhrážal vypálením!

Po viacerých prevádzkach sa prešli hygienici a policajti, ktorí skontrolovali dodržiavanie opatrení.
Po viacerých prevádzkach sa prešli hygienici a policajti, ktorí skontrolovali dodržiavanie opatrení. (Zdroj: TASR/František Iván, Radovan Stoklasa, Miroslava Mlynárová, Jana Ďurašková)

KOŠICE/NÁMESTOVO - Naprieč viacerými prevádzkami sa koncom septembra rozhodli prejsť na kontrolnú jazdu policajti spolu s hygienikmi. Akcia súvisí s dodržiavaniami opatrení počas tretej vlny pandémie koronavírusu. Z viacerých kontrol boli zhotovené videá, na ktorých sa muži zákona objavujú vo fitnescentrách či v reštauráciách. Nie však všade sa opatrenia dodržiavajú a niekde si dokonca na pracovníkov zanadávajú a je tu aj vážna vyhrážka!

Jednou z mnohých zastávok boli aj reštaurácie v Trenčíne. Jedna z pracovníčok reštaurácie vo videu tvrdí, že sa nájdu aj ľudia, ktorí tieto opatrenia nedodržiavajú, no napriek tomu zdôrazňuje, že ich dodržiavanie je v ich prevádzke nevyhnutné. "Je to veľmi správne, pretože všetci sa bojíme o svoje zdravie," povedala jedna z návštevníčok reštaurácie, ktorá bola uprostred celej kontroly prevádzky. Viacerí návštevníci podnikov v Trenčíne tvrdia, že opatrenia sú správne a ich dodržiavanie je pre nich samozrejmosťou, keďže ide o povinnosť.

Hygienici kontrolovali dodržiavanie protipandemických opatrení v Trenčíne (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

Kontroly boli aj na východe

Ďalším mestom, ktoré si kontrolami prešlo bola východná metropola Košice. Jedna z pracovníčok hygieny skonštatovala, že kontrolný tím v prevádzkach kontroloval v akom režime vlastne tieto prevádzky fungujú a ako dodržiavajú hygienické opatrenia, no aj to, či zamestnanci a zákazníci majú prekryté horné dýchacie cesty.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva počas kontroly prevádzky v Košiciach (Zdroj: TASR/František Iván)

Kontrola aj na autobusovej stanici v Banskej Bystrici

Polícia sa opatrenia rozhodla skontrolovať aj na autobusovej stanici v Banskej Bystrici v strede Slovenska. Prešli si areál stanice, no aj čakárenské priestory cestujúcich.

Kontrola dodržiavania opatrení v Banskej Bystrici (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Na severe sa stretli s vyhrážkou o vypálení a nadávkami

Kontroly však na strede Slovenska neobišli ani sever krajiny. Hygienici podávali hlásenie aj z Námestova. "Pracovníci z RÚVZ z Dolného Kubína dnes vykonali štyri kontroly zariadení. Neboli zistené vážne nedostatky, až na jedno zariadenie, kde bol realizovaný samoobslužný predaj pokrmov," priznala pracovníčka RÚVZ, no tá vyslovila ešte jednu smutnú skutočnosť, a síce, že pracovníci prevádzok tam čelia aj nadávkam od zákazníkov, pričom jeden z nich sa dokonca mal šokujúco vyhrážať vypálením jednej z prevádzok.

Kontroly reštaurácií v Námestove ukázali malé nedostatky aj frustráciu personálu (Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová)

Kontrola opatrení prebehla aj na východe krajiny v Sobranciach, kde hygienici spolu s policajtmi navštívili niekoľko prevádzok. 

Kontrola dodržiavania protipandemických opatrení v Sobranciach (Zdroj: TASR/Jana Ďurašková)

Viac o téme: OpatreniaPolícia Kontrola KošiceTrenčínSobranceNámestovoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu