Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Máme za sebou krásny slnečný víkend: PREDPOVEĎ počasia, dočkáme sa ďalších letných teplôt?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slováci majú za sebou ideálny víkend, aspoň čo sa počasia týka. Na väčšine územia bolo slnečno a teploty pripomínali tie letné. V ďalších dňoch to už ale také veselé nebude. Teploty klesnú nižšie a takisto zaprší, niekde sa vyskytnú aj búrky, predpovedajú meterológovia zo SHMÚ.

PONDELOK

Jasno až polojasno, na juhozápade postupne pribúdanie oblačnosti a tam miestami dážď alebo prehánky. Neskôr ojedinele nízka oblačnosť alebo hmla. Najnižšia nočná teplota 11 až 6, na západnom a miestami aj na juhu stredného Slovenska 16 až 11 st. Bezvetrie alebo slabý, na juhozápade miestami východný vietor do 5 m/s (20 km/h). Prevažne malá, na západe a postupne aj na strednom Slovensku až veľká oblačnosť. Ráno a dopoludnia ojedinele nízka oblačnosť alebo hmla. Ojedinele, v západnej polovici územia miestami dážď alebo prehánky. Výnimočne búrky. Najvyššia denná teplota 20 až 25, na západe miestami okolo 18 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 13 st. Slabý, na juhozápade spočiatku východný až juhovýchodný vietor do 5 m/s (20 km/h). 

Máme za sebou krásny
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

 

UTOROK

Prevažne veľká, miestami prechodne zmenšená oblačnosť. Ojedinele, v západnej polovici v noci miestami, prehánky alebo dážď, výnimočne búrky. Nad ránom ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota 16 až 11, na Orave, v Liptove, Horehroní a v Prešovskom kraji okolo 9 st. Najvyššia denná teplota 19 až 24, na severe miestami okolo 17 st. Prevažne severný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v Banskobystrickom kraji prevažne slabý vietor. 

Máme za sebou krásny
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

STREDA

Stredná Európa sa bude nachádzať v barickom sedle. Prevažne veľká, lokálne zmenšená oblačnosť a ojedinele slabý dážď alebo prehánky. V noci a dopoludnia na východe ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota 13 až 8, na severe okolo 6 st. Najvyššia denná teplota 17 až 22 st. Slabý, cez deň prevažne južný vietor do 5 m/s (20 km/h). 

Máme za sebou krásny
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

ŠTVRTOK

Od západu bude postupovať cez našu oblasť ďalej na východ studený front spojený s tlakovou nížou nad severným Atlantikom. Za ním sa k nám v chladnejšom vzduchu začne od západu rozširovať výbežok tlakovej výše. Oblačno až zamračené a postupne na mnohých miestach dážď, prehánky. Popoludní od západu ustávanie zrážok a čiastočné zmenšovanie oblačnosti. Najnižšia nočná teplota 13 až 7 st. Najvyššia denná teplota 13 až 19 st. 

Máme za sebou krásny
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

PIATOK

Naše územie sa bude nachádzať v páse vysokého tlaku vzduchu, tiahnúceho sa z Atlantiku cez Španielsko, alpskú oblasť nad juhozápadné Rusko. Prevažne veľká, miestami zmenšená oblačnosť. Ojedinele, na východe v noci miestami, dážď alebo prehánky. V noci a zrána ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota 12 až 6 st. Najvyššia denná teplota 13 až 19 st. 

Máme za sebou krásny
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu