Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

MIMORIADNE Smutná správa! Vo veku 79 rokov zomrel otec prezidentky Čaputovej

Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (4)
Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR / Martin Baumann)

BRATISLAVA - Vo veku 79 rokov zomrel otec prezidentky SR Zuzany Čaputovej, Štefan Strapák. Podľahol dlhej a ťažkej chorobe. Informoval o tom Martin Strižinec, hovorca prezidentky SR.

"Kancelária prezidenta SR s hlbokým zármutkom oznamuje, že po dlhej a ťažkej chorobe zomrel dnes, doma a v pokoji, vo veku 79 rokov, otec prezidentky SR Zuzany Čaputovej, pán Štefan Strapák," spresnil Strižinec.

Prezidentka upravila program na najbližšie dni

Prezidentka z tohto dôvodu upravila svoj pracovný program na najbližšie dni. "V tejto súvislosti prosíme médiá a verejnosť, aby v tejto ťažkej chvíli rešpektovali súkromie prezidentky, jej najbližšej rodiny a ostatných pozostalých," dodal hovorca.

MIMORIADNE Smutná správa! Vo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

O smutnej správe informovala na sociálnych sieťach aj samotná prezidentka. "Ďakujem ti za všetko," napísala.

MIMORIADNE Smutná správa! Vo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / Zuzana Čaputová)

Úprimnú sústrasť vyjadril predseda parlamentu

Jeden z troch najvyšších ústavných činiteľov - predseda parlamentu Boris Kollár vyjadril v menej celej strany Sme rodina prezidentke a jej rodine úprimnú sústrasť. "Práve nás zasiahla smutná správa o úmrtí otca pani prezidentky. Celej rodine a prajeme im veľa síl, aby sa vyrovnali s touto obrovskou stratou," napísal na sociálnej sieti. 

K úmrtiu otca prezidentky Čaputovej sa vyjadril aj expremiér Peter Pellegrini. "Vyslovujem úprimnú sústrasť pani prezidentke v súvislosti s úmrtím jej otca. Sú to ťažké chvíle, keď nás opušťajú tí, ktorí nás viedli po dlhé roky životom. Verím, že aj za pomoci najbližších sa jej podarí prekonať túto vážnu stratu," napísal na sociálnej sieti. 

Úprimnú sústrasť vyjadrila aj strana Smer-SD. "Smrť rodiča je obrovskou stratou, ktorá hlboko zasiahne každého človeka. Prajeme pani prezidentke veľa síl, aby sa dokázala vyrovnať s touto nesmiernou stratou," uviedla strana. Ľútosť vyjadrila aj europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD). Tá vyjadrila svoju spoluúčasť a prezidentke popriala veľa síl v jej žiali za blízkou osobou.

Ku kondolencii prezidentke sa pripojila aj mimoparlamentná strana SNS. "V živote sú chvíle, keď sa zastaví čas. Rodičia sú našou najväčšou oporou v živote. Strata blízkeho človeka je veľkou ranou. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť aj celej rodine Čaputovcov," uviedla SNS.

 

Ľútosť nad stratou vyjadrilo prezidentke a jej rodine aj hnutie OĽANO. "Vyjadrujem úprimnú sústrasť pani prezidentke aj pozostalej rodine a blízkym," doplnil štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus (SaS).

Viac o téme: úmrtiePrezidentkaZuzana ČaputováStefan Strapák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu