Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kollár priniesol na stretnutie s pápežom 10 svojich detí! Danko sa do neho pustil, rodinu vzal aj premiér

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Návšteva pápeža Františka na Slovensku patrí nepochybne k obrovským udalostiam a teší sa veľkému celospoločenskému záujmu. Blízke stretnutia s ním okrem predstaviteľov cirkvi absolvovali aj vedúce osobnosti nášho politického života a ich blízki. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) to zobral za slovo. Z 11 detí zobral rovných 10.

O deťoch hovoril aj na samotnom stretnutí s pápežom. A to aj o tých, ktoré sú z neúplných rodín. Šéf parlamentu podľa vlastných slov zo stretnutia cítil, že pápež má veľmi rád ľudí a nerozlišuje medzi nimi. Pápeža Františka označil za pokrokového. "Za toto som sa mu poďakoval, toto bolo úžasné, že cirkev posúva dopredu, modernizuje ju a má pokrokové myšlienky," uviedol Kollár s tým, že pokrokové myšlienky má Svätý Otec aj pri ochrane životného prostredia.

 

Predseda parlamentu Boris Kollár popisuje stretnutie s pápežom Františkom (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nie každý však s týmto krokom Borisa Kollára súhlasil. Jeho predchodca v kresel predsedu parlamentu spustil hromy a blesky ešte predtým, ako sa samotné stretnutie vôbec uskutočnilo. „Milí priatelia, Kollár sa musel zblázniť. To, že sa prezidentka Zuzana Čaputová a jej členovia rodiny stretnú s pápežom je prirodzené a normálne. To, čo ide urobiť Boris Kollár, je šialené,“ povedal rozohnene vo videu na sociálnej sieti Facebook. 

Danko sa obul do Kollára: Musel sa zblázniť! (Zdroj: Facebook/Andrej Danko - predseda SNS)

Zaviazal mu šnúrku

S pápežom sa stretol aj premiér Eduard Heger (OĽANO) s rodinou. Jeho dcéry mu dokonca vyrobili domáce mydielka v tvare ruže a sovy a syn pohľadnicu s krížom. Prekvapil ale aj samotný pápež. Ten si totiž všimol, že syn nášho premiéra má rozviazanú šnúrku na topánkach a zaviazal mu ju.

Kollár priniesol na stretnutie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Eduard Heger - predseda vlády SR)

"Svätý Otec je človek ľudskosti, ktorý sa zaujíma o každého človeka bez rozdielu. Uvedomuje si, že v dnešnej rýchlej dobe je potrebné sa zastaviť a myslieť aj na tých najslabších, aby sme im vedeli venovať pozornosť a aby sme sa nenechali pohltiť rýchlosťou doby," uviedol premiér. Samotné stretnutie označil za srdečné a priznal, že aj on sa so Svätým Otcom okrem iného rozprával o deťoch a rodine.

 

Viac o téme: StretnutieDetiPápežKollárBorisEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu