Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vallo sa obracia na Bratislavčanov: Presné výpočty! Číslo, ktoré ich má uchrániť od tvrdých opatrení

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FOTO TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Čísla infikovaných začínajú rásť na celom Slovensku a Bratislava nie je výnimkou. Počet nových prípadov je pritom jeden z indikátorov, ktorý prepína farbu na Covid semafore. Dobre o tom vie aj primátor hlavného mesta Matúš Vallo, ktorí sa preto obrátil na svojich spoluobčanov.

Tempom rastu sa môže Bratislava podľa jeho slov v krátkom čase dostat’ do farby, ktorá by už mala za následok obmedzovanie prevádzok, podujatí aj pohybu. "Jediný spôsob, ako sa tomu vyhnúť a zostať v priaznivejšej farbe semaforu, je očkovanie, a obzvlášť vo vekovej kategórii 50+. Keď v tejto kategórii budeme mať 75 percent plne očkovaných, zlepší sa farba semaforu o dva stupne, čo nám stále umožní fungovanie bez drastických obmedzení," uviedol primátor.

Vallo sa obracia na
Zobraziť galériu (2)

Apeluje pritom priamo na Bratislavčanov, najmä na tých, ktorí zatiaľ vakcínu nedostali. "Chcem vás preto požiadať a najmä vás, ktorí ste vo veku nad 50 rokov, dajte sa, prosím, zaočkovať. Pomôžete sebe, ale aj ostatným Bratislavčankám a Bratislavčanom, aby bol ich život znesiteľnejší aj v čase nastupujúcej novej vlny pandémie," napísal.

Pokiaľ sa podľa neho nechá zaočkovať 600 z nich a ideálne jednorazovou vakcínou Janssen, dosiahnu zaočkovanosť 75 percent a vyhnú sa preradeniu Bratislavy do farieb semaforu, ktoré môžu vážne obmedziť život v hlavnom meste.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu