Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Najhoršie obavy sa potvrdili: Andrea, ktorú uniesli spred škôlky, je mŕtva! Jej telo rozpustili v kyseline

Andrea Vlčeková je nezvestná takmer dva roky. Zobraziť galériu (4)
Andrea Vlčeková je nezvestná takmer dva roky. (Zdroj: FB/A.D.)

HLOHOVEC - Len 35-ročná mamička Andrea Vlčeková je nezvestná od roku 2016. Spred škôlky v Hlohovci ju uniesli traja muži. Dnes je už známe, že mladá žena je mŕtva. Jej telesné pozostatky polícia náhodou objavila v sude s kyselinou.

Najhoršie obavy sa potvrdili: Telo mladej mamičky rozpustili v sude s kyselinou

V prípade nezvestnej Andrey Vlčekovej, ktorú uniesli v roku 2016, by sa mohlo obnoviť konanie. Po tom, ako sa našli  jej pozostatky v plastovom sude pri prehliadke priestorov vo Veľkých Ripňanoch (okres Topoľčany) v súvislosti s iným trestným stíhaním, sa má začať stíhanie pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. To, že išlo o nezvestnú Andreu, mali potvrdiť zubné plomby, ktoré sa v sude našli. 

Andrea je nezvestná takmer tri roky: Súd poslal do väzenia jej exmanžela, odsedí si 12 rokov

Miroslav Vlček, exmanžel Andrey, je tejto veci už odsúdený za obmedzenie osobnej slobody. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic o tom informoval na utorkovom brífingu. „S pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou môžeme konštatovať, že v tomto sude boli rozpustené telesné pozostatky poškodenej,“ povedal Lipšic s tým, že skutok, ktorý bol v minulosti kvalifikovaný ako zločin pozbavenia osobnej slobody, je po tomto náleze potrebné právne prekvalifikovať.

Miroslav Vlček
Zobraziť galériu (4)
Miroslav Vlček  (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Vlček je odsúdený na 12 rokov. V tejto súvislosti podal v pondelok na Okresný súd v Trnave návrh na obnovenie konania. „Aj rodina poškodenej má právo vedieť, čo sa s ňou v roku 2016 stalo. Pevne verím, že v tejto veci bude na konci dňa spravodlivo rozhodnuté a osoba, ktorá je v súčasnosti podozrivá zo spáchania tohto skutku, sa bude zodpovedať za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy, ktorej sa mala dopustiť na svojej bývalej manželke,“ podotkol. Sud s objemom 220 litrov objavili pri prehliadke skladu vo Veľkých Ripňanoch.

Najhoršie obavy sa potvrdili:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Najhoršie obavy sa potvrdili:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„Zo zaistených stôp z tohto suda, ktorý obsahoval kyselinu sírovú, sa podarilo zaistiť stopy, ktoré pripomínali fotokompozity, ktoré sú využívané ako biele plomby,“ doplnil Lipšic. Znalecké skúmanie podľa neho potvrdilo, že išlo o zubné výplne, ktoré mali byť zo zubov uvoľnené chemickou deštrukciou. Nájdené stopy porovnali tiež s údajmi zo zdravotnej dokumentácie Andrey Vlčekovej. Lipšic poďakoval vyšetrovateľovi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorý viedol prehliadku priestorov, tiež operatívnym pracovníkom, kriminalistickým technikom a znalcom.

Viac o téme: SmrťVraždaúnosAndrea Vlčeková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu