Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Aj slovenskí policajti majú svojho Rexa: Úžasný výkon psa ich doviedol k páchateľovi

(Zdroj: Getty Images)

POPRAD - Podozrivého z vlámania do predajne potravín v obci Matiašovce v okrese Kežmarok pomohol policajtom vypátrať ich pes, ktorý je vycvičený na stopovanie. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

"V pondelok (6. 9.) v skorých ranných hodinách oznámil na policajnú linku 158 zásobovač pečiva, že na obchode s potravinami je rozbité sklo na predných dverách a je tam aj krv. Na mieste bol nasadený aj policajný pes, ktorý zachytil stopu a tú sledoval od potravín až pred vchod jedného z rodinných domov v obci Matiašovce. Majiteľ domu policajtom uviedol, že jeho syn sa mu priznal k vykradnutiu predajne potravín," uviedol Džobanik.

Policajti 24-ročného muža zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných procesných úkonov voči nemu kežmarskí policajti vzniesli obvinenie z prečinu krádeže.

Z obchodu si odniesol poriadny balík

Z obchodu mal podľa hovorcu ukradnúť 28 fliaš rôzneho alkoholu a 59 krabičiek rôznych cigariet. Škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na takmer 330 eur a poškodením dverí na 180 eur. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Viac o téme: PesPátraniePolícia Matiašovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu