Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Samosudca prerušil prvé hlavné pojednávanie s Dobroslavom Trnkom: Pokračovať bude v utorok

Dobroslav Trnka na pojednávaní
Dobroslav Trnka na pojednávaní (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Samosudca Okresného súdu (OS) Bratislava I prerušil prvé hlavné pojednávanie s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom v kauze Gorila do utorka (7. 9.)

Predvolaný je bývalý generálny prokurátor Jaroslav Čižnár a ďalší svedok. Prehrávať by sa mali aj obrazové a zvukové záznamy. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa po ukončení procesu v pondelok odmietol vyjadriť k priebehu konania. Nevyjadril sa ani Dobroslav Trnka.  

Obvinený mal od Kočnera prevziať zvukovú nahrávku

Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na Dobroslava Trnku zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa na súd začiatkom mája. Podľa záverov vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR nestíhal všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.

Obvinený mal podľa polície od podnikateľa Mariana Kočnera prevziať zvukovú nahrávku obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru.

Viac o téme: PojednávaniePrerušenieDobroslav Trnka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu