Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Robotníka z River Parku zhodil vietor!

Robotník spadol z ôsmeho poschodia stavby River Parku. Zobraziť galériu (5)
Robotník spadol z ôsmeho poschodia stavby River Parku.

BRATISLAVA - Robotníka Mariána Havalu (23) sfúkol z plošiny na stavbe River Parku vietor! Zdravotný stav muža, ktorý v stredu spadol z výšky 28 m, je kritický! Leží v umelom spánku v nemocnici na Kramároch. Ak inšpektori práce zistia porušenie predpisov, fi rme hrozí pokuta do výšky až jedného milióna Sk (30-tisíc €).

Ako sa úraz odohral? Podľa informácií Nového Času robotník Marián Havala z Jedľových Kostolian (okr. Zlaté Moravce) na ôsmom poschodí novostavby pracoval na drevenej plošine. Z nej ho odfúkol prudký vietor! Mladík z výšky 28 metrov spadol do kontajnera s dos kami a odpadom, pričom sa vážne zranil. Záchranári ho do nemocnice previezli so zlomeninami nôh, ruky a driekovej časti chrbtice. „Pacient je v kritickom stave. Leží na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny a udržujú ho v umelom spánku,“ povedala včera hovorkyňa nemocnice Rút Geržová.

Úrazom na stavbe River Parku sa zaoberá inšpektorát práce. „Firmu môžeme postihnúť za prípadné porušenie bezpečnostných predpisov,“ povedala Anna Brestenská z inšpektorátu práce. Pokuta môže dosiahnuť až milión korún (30-tisíc eur). Ak robotník pracoval na stavbe ako živnostník, zodpovedá si za úraz predovšetkým sám. Metrostav, ktorý sa podieľa na stavbe luxusných bytov na dunajskom nábreží, sa k okolnostiam úrazu až do jeho vyšetrenia odmieta vyjadriť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu