Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Žiline postavia mrakodrap za 2 miliardy!

V Žiline už onedlho začnú so stavbou komplexu, ktorý dokončia v roku 2013. Zobraziť galériu (5)
V Žiline už onedlho začnú so stavbou komplexu, ktorý dokončia v roku 2013.

ŽILINA – Stavať sa začne už čoskoro! Spoločnosť Ciss City, ktorá pred dvomi mesiacmi predstavila projekt na vybudovanie 144-metrového mrakodrapu, už má v rukách prvé povolenie od ministerstva životného prostredia. Investície na výstavbu dosiahnu 2 miliardy korún (60 miliónov eur).

Komplexu budov, ktoré plánujú postaviť, bude dominovať 42-podlažná veža vysoká 144 metrov s priľahlou dvojpodlažnou kongresovou sálou s podzemnými garážami. „Naplno pracujeme na projektových prácach. Stanovisko posúdenia vplyvu na životné prostredie sme od ministerstva životného prostredia dostali len nedávno. To je prvý krok, aby sme začali so stavebnými prácami,“ povedal autor myšlienky a konateľ Ciss City Milan Cibulka.

Spoločnosť požiada stavebný úrad v Žiline o územné rozhodnutie. „Do mája by sme ho mohli dostať. Od mesta máme kladné ohlasy,“ vraví Cibulka. „Bude sa stavať v plnom rozsahu a žiadne zmeny nebudú,“ hovorí Milan Cibulka. Realizátori dobudovanie celého komplexu plánujú v roku 2013.

Časť obyvateľov v minulosti proti výškovým stavbám v Žiline protestovala. Išlo napríklad o výstavbu mrakodrapu na Bôriku. Cibulka podobné problémy neočakáva, pretože na rozdiel od doterajších projektov chcú vežiak postaviť v priemyselnej časti mesta. V súčasnosti je najvyšou budovou na Slovensku bratislavský Tower 115 (115 m).

CISS CITY
  •  Areál bude pozostávať z 21 objektov.
  •  Centrom bude 144-metrová budova so 42 podlažiami s plochou 62 270 m.
  •  V podzemí bude 430 parkovacích miest.
  •  V nadzemnej časti bude administratívna, hotelová a obytná časť.


    V Žiline postavia mrakodrap
    Zobraziť galériu (5)
     (Zdroj: Nový Čas)
    Terézia Trnková (58), dôchodkyňa:
    Nech sa stavajú takéto budovy, aspoň si ľudia nájdu prácu. V tom vežiaku by mali byť aj byty, aspoň budú mať ľudia kde bývať.
    V Žiline postavia mrakodrap
    Zobraziť galériu (5)
     (Zdroj: Nový Čas)
    Eva Adamušková (50), nezamestnaná:
    V Žiline sa stavajú samé veľké budovy a máme tu nedostatok zelene. Ale s tým nič nenarobíme. Stavať sa bude či chceme, alebo nie.
    V Žiline postavia mrakodrap
    Zobraziť galériu (5)
     (Zdroj: Nový Čas)
    Dušan Mihok (43), podnikateľ:
    Myslím si, že to bude pekná dominanta mesta. Žiadne veľké budovy v meste nemáme a takouto výškovou stavbou sa budeme môcť pýšiť.
  • Nahlásiť chybu

    Odporúčame

    Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

    Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

    Stream naživo

    Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

    Celý program

    Ďalšie zo Zoznamu