Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE Tibor Gašpar a ďalší štyria obvinení z kauzy Očistec zostávajú naďalej vo väzbe

Obvinený bývalý prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar prichádza do budovy Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici
Obvinený bývalý prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar prichádza do budovy Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA – Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a ďalší štyria obvinení z kauzy Očistec zostávajú aj naďalej vo väzbe. Vo štvrtok o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Bednáriková. Upozornil na to spravodajský portál TV Joj noviny.sk.

Sudca pre prípravné konanie rozhodoval, či sa bude väzobná vec posudzovať podľa pôvodného znenia Trestného poriadku. "Viem potvrdiť ponechanie obvinených vo väzbe podľa staršieho znenia zákona a tiež, že v rozhodovaní o žiadosti obvineného Róberta K. o prepustenie z väzby súd zamietol jeho žiadosť," spresnila hovorkyňa.

Vo väzbe sú preto, aby nemohli ovplyvňovať svedkov

Sudca mu zároveň nenahradil väzbu písomným sľubom a ani dohľadom probačného a mediačného úradníka. "Rozhodnutie nie je právoplatné, Róbert K. voči nej podal sťažnosť," doplnila Bednáriková.

Tibor Gašpar a ďalší policajní exfunkcionári boli zadržaní v rámci vlaňajšej policajnej akcie Očistec. V prípade padli obvinenia pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a pre zločin korupcie. Vo väzbe sú preto, aby nemohli ovplyvňovať svedkov na slobode a pokračovať v trestnej činnosti.

Viac o téme: VäzbaTibor GašparOčistec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu