Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vražda Daniela Tupého: Zostanú obvinení za mrežami?!

Daniel Tupý
Daniel Tupý

BRATISLAVA - Prokurátorka navrhla väzbu pre Richarda H., ktorého polícia obvinila z vraždy študenta Daniela Tupého († 21). Rovnaký návrh podala aj v prípade Jána S. a Dávida V. Títo muži sú obvinení z ublíženia na zdraví a mali byť v komande, ktoré 4. novembra 2005 zaútočilo na skupinu mladých ľudí na Tyršovom nábreží v Bratislave. Aj keď sa pôvodne hovorilo o útoku extrémistov, stopy teraz vedú k podsvetiu.

Medzi obvinenými z ublíženia na zdraví v tejto kauze figuruje aj muž prezývaný Grco, ktorý sa však mesiac a pol po smrti Daniela Tupého zastrelil. Meno Bratislavčana je na tzv. mafiánskom zozname a mal patriť medzi najagresívnejších členov známej skupiny bratislavského podsvetia „piťovcov“. Trestné stíhanie proti nemu zastavili, lebo už nežije. Zvyšní obvinení muži sú zatiaľ v cele predbežného zaistenia. Sudca ich dnes vypočuje a rozhodne, či zostanú za mrežami, alebo ich budú stíhať na slobode.

„Na Okresný súd Bratislava I bol doručený z prokuratúry návrh na vzatie do väzby obvinených Richarda H., Dávida V. a Jána S.,“ potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Prokurátorka u všetkých väzbu navrhla, pretože sa obáva ich úteku alebo ovplyvňovania svedkov. Polícia troch podozrivých mužov zadržala v pondelok večer. Richarda H. a Dávida V. v petržalskej reštaurácii Miva, Jána S. doma. Pri domových prehliadkach našli u všetkých troch niekoľko nožov. Polícia ich príslušnosť k extrémistickým hnutiam či podsvetiu nechcela komentovať. Minister Kaliňák uviedol, „že ide o zaujímavé osoby“. Na ich obvinenie majú vyšetrovatelia zo špeciálneho tímu údajne dostatok dôkazov.

Podľa našich informácií je však obvinenie postavené len na výpovediach niekoľkých chránených svedkov. A priame dôkazy v spise nie sú. Obvinení muži svoju vinu popierajú. „Spis som ešte nemal možnosť vidieť, dostal som iba uznesenie o vznesení obvinenia,“ uviedol Peter Filip, advokát Richarda H., obvineného z vraždy. Obvinených mužov zastupuje aj obhajca Alexander Filo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu