Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Náš koncept profesionalizácie vo verejnom obstarávaní podporuje aj OECD, tvrdí Hlivák

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák
Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslav Hlivák viedol online rokovanie s riaditeľom odboru verejného obstarávania v rámci Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Paulom Maginom. Predstavil mu pokrok úradu pri tvorbe legislatívy o profesionalizácii vo verejnom obstarávaní.

"Nadobudol som presvedčenie o tom, že Slovenská republika vynakladá dôležité zdroje, a to národné, ako aj z plánu obnovy a odolnosti, na zlepšenie profesionalizácie pracovníkov v oblasti verejného obstarávania v rámci širšej reformy, ktorá je riešená v rámci novely zákona o verejnom obstarávaní," skonštatoval Magina.

Hlivák považuje spoluprácu s OECD za záruku odbornosti na medzinárodnej úrovni. "Toto úsilie je v súlade s osvedčenými postupmi, ktorých sme svedkami v iných krajinách, ako súčasť podpory, ktorú poskytujeme členom OECD," dodal Magina.

Šéf ÚVO priblížil, že s Maginom textovali prvé ustanovenia v rámci konceptu profesionalizácie vo verejnom obstarávaní na Slovensku. Poďakoval sa mu za doterajšiu spoluprácu a podporu. "Máme za sebou dlhú cestu, pričom o jej ďalšom smerovaní teraz rozhodnú poslanci NRSR. Na septembrovej schôdzi budú hlasovať o novele zákona, ktorá pokrýva aj koncept profesionalizácie vo verejnom obstarávaní. Výsledok si budú všímať aj naši zahraniční partneri, s ktorými pravidelne komunikujeme," poznamenal Hlivák.

Viac o téme: ObstarávanieOECDMiroslav Hlivák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu