Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE V Španielsku zadržali Tomáša Rajeckého: Mal podplácať Makóa, obvinený je aj so Zoroslavom Kollárom

Tomáš Rajecký na archívnej fotografii
Tomáš Rajecký na archívnej fotografii (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Obvineného Tomáša Rajeckého, ktorý mal podplácať bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta Makóa, mali zadržať v Španielsku. Potvrdil to jeho obhajca Adrián Kucek s tým, že ho o tom informovala rodina obvineného.

Na zadržanie upozornil spravodajský portál noviny.sk. Na údajného člena skupiny tzv. piťovcov bol vydaný medzinárodný a európsky zatykač. Obvineniu z podplácania bývalého šéfa KÚFS Ľudovíta Makóa v súvislosti s ilegálnou výrobou a distribúciou cigariet čelí aj konkurzný právnik Zoroslav Kollár. Zoroslav Kollár čelí aj ďalším obvineniam.

NAKA pátra po mužovi z mafiánskych zoznamov: Je známy aj z FOTO s Borisom Kollárom!

Spolu s bývalým predsedom Okresného súdu Bratislava III Davidom Lidtnerom a bývalou podpredsedníčkou NS SR Jarmilou Urbancovou ho zadržali vlani v októbri v rámci akcie Víchrica. Jarmilu Urbancovú a Davida Lidtnera obvinili zo zločinu prijímania úplatku.

Kollár je obvinený zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu. Od marca čelí aj obvineniu z poskytnutia úplatku bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému a exnámestníkovi SIS Borisovi Beňovi, aby ho nesledovali.

Viac o téme: ZadržanieŠpanielskoTomáš Rajecký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu