Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V nižšie položených strediskách sa už nelyžuje

(Zdroj: Nový Čas)

RUŽOMBEROK – Lyžiari môžu dnes využívať približne 80 stredísk, čo je o desať menej ako pred týždňom. Snehová vrstva sa na svahoch znížila od začiatku týždňa o 10 až 20 cm. Sneh je zrána zmrznutý, popoludní sa vytvorí jarný firn alebo je mokrý.

Nelyžuje sa už v nižšie položených areáloch. Patria k nim Ski Blanc Ostrý Grúň, Orava Snow-Oravská Lesná, Skipark Spišská Stará Ves, Pezinská Baba, Zochova chata, Ski Bezovec, Dubovica-Žliabky, Makov-Kasárne, Turecká-Krížna, Strachan Skicentrum Ždiar a Zuberec-Milotín.

Najvyššiu snehovú vrstvu majú strediská – Lomnické sedlo (150 cm), Chopok, juh (70 až 110 cm), Štrbské Pleso (100 cm). V areáloch Skalka pri Kremnici, Jakubkova lúka a Jamy-Tatranská Lomnica pokrýva zjazdovku 70 cm hrubá snehová vrstva. O desať centimetrov menej snehu je napríklad v Roháčoch, v Plejsoch, na Martinských holiach a na Pasekách vo Vrátnej.

V strediskách Jasenská dolina, Strednica Ždiar, Meander Park Oravice je 30 cm hrubá snehová vrstva, 40 cm snehu je na Donovaloch, na Kubínskej holi – vo vrchnej časti, v stredisku Snowparadise Veľká Rača, v Skiparku Ružomberok alebo v Levočskej doline pokrýva zjazdovku 40 cm hrubá snehová pokrývka. TASR informovala spoločnosť Sitour, ktorá zostavuje celoslovenské snehové spravodajstvo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu