Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

O návrhu na väzbu štvorice z akcie Mýtnik III sa bude rozhodovať v sobotu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - O návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) väzobne stíhať štvoricu obvinených z najnovšej policajnej akcie Mýtnik III bude rozhodovať sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v sobotu (7. 8.). Ako informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, sudca začne s neverejným výsluchom a rozhodovaním o väzbe od 10.00 h.

Podľa rozpisu služieb ŠTS bude rozhodovať sudca Rastislav Stieranka. Bude rozhodovať o návrhu väzobne stíhať bývalého štátneho tajomníka Ministerstva financií SR Radka Kuruca, bývalého viceprezidenta Finančnej správy (FS) Daniela Č., bývalú riaditeľku odboru právnej pomoci FS Denisu Ž. a exriaditeľku odboru verejného obstarávania FS Kornéliu Č. Prokurátor ÚŠP pre nich navrhuje najprísnejšiu kolúznu väzbu.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil v rámci akcie Mýtnik III dovedna osem osôb z korupčnej trestnej činnosti. Ide o výlučne korupčnú trestnú činnosť, ktorá má základ v štyroch rôznych skutkoch. Dvom osobám bolo vznesené obvinenie pre trestný čin podplácania a ďalším šiestim osobám bolo vznesené obvinenie pre trestný čin prijímania úplatku. V rámci akcie, ktorú vykonali príslušníci NAKA za súčinnosti sekcie inšpekcie a vnútornej kontroly Finančného riaditeľstva SR, boli zadržané celkovo štyri osoby. Pobyt jednej obvinenej osoby aktuálne nie je známy.

Medzi obvinenými je aj bývalá šéfka FS Lenka Wittenbergerová., ktorá sa k skutku priznala. Lenku Wittenbergerovú prepustili v stredu (4. 8.) z cely policajného zaistenia. Obvinení sú tiež podnikateľ Miroslav Výboh a aj bývalý šéf FS František Imrecze.

Viac o téme: RozsudokSúdyObvinenie PezinokMýtnik lll.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu