Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vranov: Priemyslený park prinesie 500 pracovných miest

Primátor Vranova Tomáš Lešo Zobraziť galériu (2)
Primátor Vranova Tomáš Lešo (Zdroj: Nový Čas)

VRANOV - Zníženia nezamestnanosti sa konečne dočkajú aj Vranovčania. Pomôcť by k tomu mala výstavba priemyselného parku za 134 miliónov korún (vyše 4 mil. eur). Po jeho dokončení má pribudnúť 560 nových pracovných miest.

"O vybudovanie parku sme sa snažili sedem rokov. Bolo tu veľa skeptikov, ktorí tejto myšlienke neverili, ale nakoniec sa to predsa len podarilo," vraví primátor Vranova, Tomáš Lešo. Mesto pritom do výstavby investuje len 6,7 milióna korún (cca 200-tisíc €). Na zvyšok sa poskladá štát a agentúra pre rozvoj investícií a obchodu SARIO.

O výrobu v parku prejavilo záujem viacero firiem z Poľska, Slovinska, Írska a Talianska. "Podnikajú v oblasti textilného, stavebného a strojárskeho priemyslu," prezradil primátor. Areál má byť dokončený v októbri tohto roka. "Predpokladám, že vyrábať by sa mohlo začať na jar roku 2009," verí hlava mesta, kde je v súčasnosti až 15-percentná nezamestnanosť.

Priemyselný park sa rozkladá na rozlohe 16 hektárov, ktoré vykúpili od súkromných vlastníkov a je možné jeho rozšírenie až na 40 hektárov. Ide o jeden z najväčších priemyselných parkov, ktoré za posledné obdobie vznikajú na území východného Slovenska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu