Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sudcu Milučkého prepustili z policajného zadržania: Nebolo vznesené obvinenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Predsedu správneho kolégia Najvyššieho súdu (NS) SR a sudcu Jozefa Milučkého prepustili v piatok napoludnie z cely policajného zadržania po výsluchu v Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). Informoval o tom jeho obhajca Dušan Ivan.

"Sudca NS SR Jozef Milučký bol teraz po výsluchu na NAKA Žilina v mojej prítomnosti prepustený zo zadržania bez vzneseného obvinenia," priblížil advokát Ivan. NAKA zadržala Milučkého vo štvrtok (22.7.) v skorých ranných hodinách. NS SR zatiaľ nedisponuje oficiálnou informáciou o prepustení sudcu Milučkého zo zadržania. Uviedla to hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Vo štvrtok ráno v Bratislave vyšetrovateľ NAKA zadržal podozrivého z korupčnej trestnej činnosti. Polícia u zadržaného vykonala domové prehliadky. Vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania bližšie informácie nie je možné poskytnúť," uviedol vo štvrtok hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

 Milučký je predsedom jedného zo štyroch kolégií NS SR. Podľa medializovaných správ ho vyšetrujú pre podozrenie z korupcie. NAKA mala u neho vykonať aj domovú prehliadku. Milučký bol v minulosti sudcom Okresného súdu v Čadci, neskôr pôsobil na Krajskom súde v Žiline. Na NS SR pôsobí od roku 2009.

Viac o téme: SudcaPrepustenieVäzbaJozef Milučký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu