Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obvinenému členovi takáčovcov hrozí väzba: Mal manipulovať vyšetrovanie

Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) Bratislava podal návrh na vzatie do väzby obvineného Csabu Dömötöra z kauzy údajného manipulovania vyšetrovaní Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Pre Csabu Dömötöra zo zločineckej skupiny takáčovcov žiada útekovú, kolúznu a preventívnu väzbu.

 „Dňa 21. júla 2021 vo večerných hodinách podal prokurátor KP Bratislava návrh na vzatie obvineného Csaba Dömötöra do útekovej, kolúznej a preventívnej väzby. Po dvoch obvinených bolo vyhlásené pátranie," sprostredkoval stanovisko krajského prokurátora Rastislava Remetu hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan. Spresnil, že vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) nie je príslušný na vznesenie obvinenia civilnej osobe.

Remeta ďalej zdôraznil, že v predmetnej veci je zriadený špecializovaný tím, zložený z vyšetrovateľov ÚIS a vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry. "Preto je vyšetrovateľ špecializovaného tímu oprávnený vzniesť obvinenie policajtovi, ale aj civilnej osobe," doplnil. Prokurátor zároveň potvrdil, "že obvinený Csaba Dömötör sa pri výsluchu pred vyšetrovateľom a dozorovým prokurátorom priznal k trestnej činnosti, ktorá mu je kladená za vinu v uznesení o vznesení obvinenia". 

Csaba Dömötör bol zadržaný v utorok (20. 7.), pričom bol zároveň aj vypočutý. Pátranie je vyhlásené po Matejovi Z. zo zločineckej skupiny takáčovcov a podnikateľovi Petrovi.

Dočasne poverený riaditeľ ÚIS Peter Scholtz vo štvrtok pozastavil činnosť Diany Santusovej, vedúcej špecializovaného tímu ÚIS, ktorý prešetruje podozrenia zo zneužívania právomocí príslušníkov NAKA. Činnosť tímu pozastavená nie je.

Viac o téme: TakáčovciVäzbaNAKACsaba Dömötör
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu