Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Polícia upozorňuje: Množia sa nehody kolobežkárov, ďalší z nich skončil po nehode s otrasom mozgu

Kolobežkár utrpel otras mozgu Zobraziť galériu (3)
Kolobežkár utrpel otras mozgu (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Polícia upozorňuje na množiace sa nehody, pri ktorých sa do kolízie dostávajú ľudia využívajúci elektrické kolobežky. Informuje, že jeden z posledných prípadov sa stal v nedeľu (18.7.) okolo poludnia v blízkosti administratívno-bytového komplexu na Landererovej ulici v Bratislave. Kolobežkár utrpel otras mozgu.

"Do jazdnej dráhy osobného motorového vozidla, ktoré vychádzalo z parkoviska, vstúpil na kolobežke idúci 25–ročný cudzinec. Mal prechádzať cez priechod pre chodcov, pričom sa vopred nepresvedčil, či nehrozí nebezpečenstvo. Utrpel otras mozgu a zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Veronika Martiniaková.

Polícia upozorňuje: Množia sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

S prihliadnutím na nárast podobných prípadov vyzvala tých, ktorí kolobežku používajú v uliciach a premávke, aby boli opatrní a obozretní. „Kolobežka s motorčekom dokáže ísť pomerne rýchlo a vo vysokej rýchlosti sa veľmi ľahko môže stať neovládateľnou. Preto zbytočne neriskujte, nehľadajte rýchlostné limity tohto novodobého dopravného prostriedku a predvídajte, čo sa môže stať,“ apelovala.

Polícia upozorňuje: Množia sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

Viac o téme: NehodaKolobežkaOtras mozgu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu