Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kolobežkár v Poprade na chodníku zrazil dievčatko: FOTO Polícia pripomenula pravidlá jazdy

Vodič elektrickej kolobežky zrazil v Poprade dievča Zobraziť galériu (2)
Vodič elektrickej kolobežky zrazil v Poprade dievča (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

POPRAD – V krátkom čase od spustenia elektrických zdieľaných kolobežiek v Poprade došlo k  nešťastiu. Kolobežkár zrazil na chodníku dievčatko. Polícia v tomto súvise pripomenula, ako správne jazdiť, aby nedošlo k podobným incidentom.

Vodič zbadal policajtov a dal sa na útek, zastavil ho až náraz do smetiaku (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

Nedlho po tom, čo ponuku osobnej dopravy v Poprade rozšírili o elektrické zdieľané kolobežky, došlo k nehode. Vodič zdieľanej kolobežky zrazil v utorok (4.  mája) podvečer na chodníku Moyzesovej ulice dievča.

„Vodič so spolujazdcom stojacim za ním viedol elektrokolobežku po chodníku. Chcel prejsť medzi chodcami kráčajúcimi tým istým smerom. Dievčatko kráčajúce pri pravom okraji chodníka urobilo úkrok vľavo v smere chôdze a došlo k nárazu kolobežky s chodkyňou. Dievča spadlo na chodník, následkom nárazu utrpelo ľahké zranenie,“ priblížila polícia a dodala, že dopravná nehoda je v štádiu objasňovania.

Vodič elektrickej kolobežky zrazil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

Ako a kde správne jazdiť?

Aj pri používaní elektrokolobežiek je potrebné dodržiavať dopravné predpisy. Polícia pre jazdu na kolobežke odporúča využívať prioritne cyklotrasy a pravé krajnice ciest. „Na chodníku je jazda elektrickou kolobežkou povolená, ale len rýchlosťou chôdze a na jeho pravej strane. Jazdec musí kolobežku riadiť oboma rukami, byť na kolobežke sám, neťahať iné zariadenie a v prípade niekoľkých jazdcov ísť na kolobežkách jednotlivo za sebou,“ objasnili ochrancovia zákona, ktorí apelujú na vodičov kolobežiek s pomocným motorčekom, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky a boli ohľaduplní najmä vo vzťahu k chodcom, ale aj ostatným účastníkom cestnej premávky.

Viac o téme: NehodaChodníkZrážkaKolobežkaChodecPoprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu