Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Od horúčav sme si na chvíľu oddýchli: Aké nás však čaká počasie na budúci týždeň?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Posledných pár dní nám prinieslo oddych od veľkých letných horúčav, v nedele priniesla búrky a dážď. Čo si na nás pripravilo počasie na budúci týždeň?

V pondelok sa nad našou oblasťou sa bude nachádzať nevýrazné tlakové pole. Súčasne bude vo vyšších vrstvách ovzdušia zasahovať od severozápadu do strednej Európy brázda nízkeho tlaku vzduchu, píše SHMÚ na svojej stránke.

Pondelok

V noci bude polooblačno až oblačno, lokálne aj zmenšená oblačnosť, najmä na východe. Miestami sa vyskytnú prehánky alebo búrky - aj intenzívne. Najnižšia nočná teplota bude 19 až 14, v údoliach ojedinele okolo 12 stupňov. Viať má prevažne slabý vietor, pri búrkach prechodne zosilnie.

Od horúčav sme si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Cez deň má byť polooblačno až oblačno. Postupne sa na mnohých miestach objaví dážď alebo prehánky, miestami búrky - aj intenzívne a s krúpami. Najvyššia denná teplota vystúpi na 28 až 33, v Trenčianskom a Žilinskom kraji, na Horehroní a na Spiši väčšinou 22 až 27 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 metrov dosiahne okolo 15 stupňov. Fúkať bude prevažne slabý vietor, pri búrkach prechodne zosilnie.

Predpoveď počasia si môžete pozrieť aj na stránke Predpovede.sk.

Utorok

Od západu sa presunie nad alpskú oblasť plytká tlaková níž a po jej prednej strane k nám bude od juhu až juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch. Bude polooblačno až oblačno. Ojedinele, na severe a východe miestami - najmä v noci a dopoludnia - budú prehánky alebo búrky. Naďalej má byť Veľmi teplo a dusno.

Od horúčav sme si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota vystúpi na 20 až 15, v údoliach miestami na okolo 13 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 29 až 34, na Orave a pod Tatrami okolo 27 stupňov. Viať má iba slabý, na západe prevažne juhovýchodný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 12 m/s (45 km/h). Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Streda

V brázde nízkeho tlaku vzduchu sa bude v strednej Európe vlniť studený front a pred ním k nám bude od juhu pokračovať prílev teplého a vlhkého vzduchu, píše SHMÚ na svojej stránke.

Má byť polooblačno až oblačno. V noci sa vyskytnú ojedinele, cez deň miestami, najmä v západnej
polovici územia, prehánky alebo búrky - aj intenzívne a s krúpami. Opäť bude teplo a dusno.

Od horúčav sme si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota stúpne na 22 až 17, v dolinách a kotlinách väčšinou okolo 15 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 28 až 33 stupňov, na juhovýchode aj teplejšie. V noci bude fúkať slabý, na západe a cez deň postupne aj inde prevažne juhovýchodný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h). Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Štvrtok

Počasie v našej oblasti bude ovplyvňovať rozpadávajúci sa studený front spojený s vypĺňajúcou sa tlakovou nížou nad strednou Európou. 

Od horúčav sme si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Má byť prevažne polooblačno a miestami sa môžu vyskytnúť prehánky alebo búrky - aj intenzívne. Naďalej bude teplo a dusno. Najnižšia nočná teplota vystúpi na 21 až 15 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 25 až 30, na juhovýchode miestami okolo 32 stupňov.

Piatok

Stredná Európa sa bude nachádzať medzi nevýrazným polom relatívne nižšieho tlaku vzduchu nad východnou Európou a tlakovou výšou nad severozápadnou Európou. Zároveň k nám bude od juhozápadu zasahovať výšková tlaková níž.

Od horúčav sme si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

V piatok by malo byť polooblačno až oblačno, prechodne až zamračené a na mnohých miestach prehánky, lokálne búrky - aj intenzívne. Najnižšia nočná teplota bude 20 až 14 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 23 až 29 stupňov.

Viac o téme: TeploPočasieBúrkyPredpoveďPrehánkyDusno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu