Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prvé REAKCIE politikov na pápežovu septembrovú návštevu Slovenska

Pápež František Zobraziť galériu (7)
Pápež František (Zdroj: TASR/AP)

BRATISLAVA - Pápež František v septembri navštívi slovenské mestá Bratislava, Prešov, Košice a Šaštín. Oficiálne potvrdenú návštevu Svätého otca si vážia viacerí politici vrátane hlavy štátu. Prinášame ich prvé reakcie.

Pápež František v nedeľu oficiálne potvrdil svoju návštevu Slovenska. Svätý otec prijal pozvanie prezidentky Zuzany Čaputovej a našu krajinu navštívi 12. až 15. septembra. Viac detailov nájdete v našej predošlej správe.

Je to oficiálne! Pápež príde na Slovensko v TIETO dni: VIDEO Čaputovej slová plné radosti

Zuzana Čaputová

Prezidentka SR Zuzana Čaputová verí, že prítomnosť pápeža Františka na Slovensku bude posolstvom zmierenia a nádeje v zložitých časoch, ktoré žijeme. „Som veľmi rada, že pápež František prijal pozvanie a dnes potvrdil svoju návštevu Slovenska v septembri tohto roka. Keď som sa s ním v decembri vo Vatikáne stretla, hovoril mi o tom, ako mu je Slovensko srdcu blízke,“ spresnila prezidentka s tým, že tieto jeho slová potvrdzuje skutočnosť, že sa na Slovensku plánuje zdržať dlhšie.

Prvé REAKCIE politikov na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Zuzana Čaputová)

Eduard Heger

„Veľmi si vážim jeho rozhodnutie zavítať práve na Slovensko. Po náročnom roku poteší a povzbudí mnohých ľudí,“ uviedol na sociálnej sieti premiér Eduard Heger (OĽANO). Dodal, že sa teší na osobné stretnutie s pápežom.

Prvé REAKCIE politikov na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Eduard Heger - predseda vlády SR )

Boris Kollár

Príchod Svätého otca do našej krajiny podľa šéfa parlamentu prinesie trocha upokojenia, súdržnosti a nádeje v tejto neľahkej dobe.

Prvé REAKCIE politikov na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Boris Kollar)

Ivan Korčok

„Pre Slovensko je veľkou cťou, že k nám Svätý otec príde na trojdňovú apoštolskú návštevu, ktorá bude mať oficiálny i pastoračný charakter. Je to významný moment ako pre vzťahy Slovenska so Svätou stolicou tak aj pre veriacich, ako aj pre všetkých ľudí hlásiacich sa ku kresťanským a humanistickým princípom, ktoré súčasný pápež tak odhodlane bráni a zdôrazňuje,“ napísal šéf rezortu diplomacie.

Prvé REAKCIE politikov na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Ivan Korčok)

Veronika Remišová

Pápež podľa šéfky strany Za ľudí prichádza v mimoriadne náročnom čase pandémie, kedy spolupatričnosť, vzájomná pomoc, súcit a láskavosť sú dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. „Sám pápež vyzýva k láske a ku globalizácii nádeje, no zároveň upozorňuje, že z morálneho hľadiska sa každý má dať zaočkovať, pretože očkovaním podľa  jeho slov rozhodujeme nielen o svojom živote, ale aj o životoch druhých. Jeho posolstvo je aj pre Slovensko v tomto období veľmi aktuálne,“ uviedla Remišová.

Prvé REAKCIE politikov na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Veronika Remišová )

Peter Pellegrini

„Som nesmierne rád, že pápež František navštívi v septembri Slovensko a to na tri dni. Pozvanie som mu v mene všetkých Slovákov tlmočil aj ja už pred dvomi rokmi v decembri 2019, keď sa mi dostalo cti byť na stretnutí s ním takmer hodinu a následne sa s ním stretla celá naša delegácia, vrátane zástupcov médií,“ skonštatoval líder strany Hlas-SD.

Prvé REAKCIE politikov na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Peter Pellegrini)

Viac o téme: PoliticiNávšteva PápežReakcieSlovenskoFrantišek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu