Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pekelná predpoveď POČASIA: Horúčavy opäť udrú v plnej sile, ZVRAT na začiatku prázdnin!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Pixabay)

BRATISLAVA - Aj posledný júnový týždeň bude spočiatku extrémne horúci a ortuť teplomera vystúpi až na 36 stupňov Celzia. Vo štvrtok, na začiatku prázdnin, sa však už prejaví ochladenie so zväčšenou oblačnosťou, takže sa treba pripraviť na prehánky, dažde a búrky.

Klimatológ o hrozbe tornád: Slovensko nemá žiadnu ochranu, pripravte sa na ešte horšie následky!

V pondelok k nám podľa SHMÚ začne od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch. Bude jasno až polojasno, miestami prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele sa vyskytnú aj prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 29 až 34, v Žilinskom a Prešovskom kraji a na Horehroní na 24 až 29 stupňov. Fúkať bude iba slabý premenlivý vietor, ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami pre niektoré okresy v Bratislavskom, Banskobystrickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji.

V utorok má byť opäť jasno až polooblačno. Pri prechodne zväčšenej oblačnosti sa ojedinele objavia aj prehánky alebo búrky. Mimoriadne teplo. Najnižšia nočná teplota klesne na 16 až 11, na juhozápade na 21 až 16 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 29 až 34, na juhozápade na okolo 36 stupňov. Vietor bude premenlivý, na západe juhovýchodný do 20 km/h.

Výstrahy SHMÚ pred horúčavami na utorok.
Zobraziť galériu (5)
Výstrahy SHMÚ pred horúčavami na utorok.  (Zdroj: SHMÚ)

V stredu postúpi od západu do našej oblasti zvlnený studený front. Jasnú až polooblačnú oblohu prechodne zastrú oblaky. Môžu sa objaviť prehánky, búrky aj intenzívne s krúpami. Na východe však ešte zostane stále veľmi teplo. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 21 až 16, v údoliach miestami na okolo 14 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne 27 až 32, na Šariši, Zemplíne, v Above a miestami aj na juhu Banskobystrického kraja okolo 34 stupňov. Fúkať bude slabý, cez deň prevažne juhozápadný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h.

Vo štvrtok, v prvý prázdninový deň, sa už treba pripraviť na mierne ochladenie a najmä polooblačné až oblačné počasie, ktoré na mnohých miestach prinesie prehánky, dážď, miestami aj intenzívne búrky s krúpami. Ortuť teplomera bude v noci ukazovať najmenej 20 až 14 stupňov, cez deň najviac 26 až 31 stupňov, na krajnom západe, v Žilinskom kraji a na Spiši 21 až 26 stupňov.

Pekelná predpoveď POČASIA: Horúčavy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Aj v piatok bude polooblačno až oblačno, miestami prechodne až zamračené. Miestami, na severe a východe na mnohých miestach, nás opäť potrápia prehánky, dážď a ojedinele aj búrky. Najnižšia nočná teplota spadne na 18 až 12 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 20 až 25, na juhozápade do 27 stupňov.

Chladnejšie zostane aj v sobotu. Takže opäť má byť polooblačno až oblačno a miestami, na severe na mnohých miestach, sa objavia prehánky alebo dážď. Najnižšia nočná teplota klesne na 16 až 10 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne 23 až 28, na severe okolo 21 stupňov.

Viac o téme: ShmúPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu