Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Meteorológovia varujú pred horúčavami a búrkami: Teplota sa má vyšplhať až na 36 stupňov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Meteorológovia v pondelok varujú pred horúčavami a búrkami. V tejto súvislosti vydali výstrahy prvého aj druhého stupňa, ktoré platia pre takmer celé územie Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Výstrahy pred vysokými teplotami platia pre všetky kraje na Slovensku, a to od 13.00 do 18.00 h. Teplota sa môže vyšplhať až na 36 stupňov Celzia. Druhý stupeň výstrahy platí pre Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj, prvý stupeň pre Banskobystrický, Trenčiansky a Košický kraj, ako aj pre okresy Vranov nad Topľou, Bytča a Žilina.

Výstrahy 21.06. 2021
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

V poobedňajších hodinách SHMÚ upozorňuje aj na búrky na väčšine územia Slovenska. Výstraha prvého stupňa platí pre celý Bratislavský, Trenčiansky, Nitriansky a Žilinský kraj, tiež pre väčšinu Prešovského a Košického kraja a okresy Banská Bystrica, Brezno, Žarnovica a Žiar nad Hronom.

Výstrahy 21.06. 2021
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

"Pri spomínaných búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov," uviedli meteorológovia.

Viac o téme: PočasieHorúčavyBúrkyVýstrahaVysoké teploty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu