Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Senci sa ľudia sťažujú na intenzívny zápach, mesto spustilo monitoring

Letecký pohľad na senecké jazerá
Letecký pohľad na senecké jazerá (Zdroj: TASR)

SENEC - V Senci spustili monitoring zápachu. Na ten totiž v posledných rokoch eviduje mesto viaceré sťažnosti od obyvateľov. Podnety prichádzajú najmä počas teplejších mesiacov, keď je zápach najintenzívnejší a bráni večernému posedeniu na terase, vetraniu a pokojnému spánku. Senecká samospráva o tom informuje na svojom webe.

Senec žiada svojich obyvateľov vyplniť dotazník dostupný na webe mesta, ak zacítia šíriaci sa zápach v ktorejkoľvek časti mesta. Vyplnený formulár je potrebné následne poslať e-mailom na podnetzapach@senec.sk.

Podnety bude samospráva spracúvať, sumarizovať a odošle ich odborníkom zo Zdravotného ústavu Ostrava. Primátor Senca Dušan Badinský oslovil ústav, ktorý je podľa mesta uznávanou odbornou autoritou v tejto problematike, vzhľadom na rastúce sťažnosti obyvateľov.

Odborníci vykonajú v Senci monitoring meteoparametrov s cieľom určiť smer, odkiaľ sa zápach šíri. "Namerané údaje meteoparametrov (rýchlosť a smer vetra, teplota, tlak a relatívna vlhkosť vzduchu) budú v závere merania prepojené a konfrontované so zaslanými podnetmi na zápach," spresnilo mesto.

Viac o téme: SenecMonitoring zápachu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu