Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na železničnej trati v Maťovciach zaistili ďalšie pašované cigarety vo vagóne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MAŤOVSKÉ VOJKOVCE - Príslušníci finančnej správy (FS) odhalili ďalší pokus o prepašovanie cigariet po širokorozchodnej železničnej trati v Maťovských Vojkovciach v okrese Michalovce. Až 80.800 kusov cigariet bolo ukrytých pod nákladom železnej rudy, pričom ako prikrývka boli použité aj železné platne. O zabránení možnému úniku na cle a daniach vo výške viac ako 13.000 eur informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Jana Nimrichterová.

K pokusu o prevoz cigariet bez kontrolných známok cez ukrajinsko-slovenskú hranicu vo vlaku s nákladom neaglomerovanej železnej rudy malo dôjsť v sobotu 5. júna večer. Náklad smeroval z Ukrajiny slovenskému príjemcovi. "Pri kontrole skenovacím zariadením označili príslušníci FS z oddelenia špeciálnych technológií jeden vagón ako podozrivý z nezákonného dovozu," priblížila Nimrichterová s tým, že colníci následne vykonali fyzickú kontrolu voľne loženej železnej rudy vo vagóne pomocou sondážnych tyčí. "Podozrenie sa potvrdilo a odhalili kontraband pašovaných cigariet, ktoré boli navyše prikryté aj železnými platňami a zasypané nákladom rudy," doplnila.

Finančný únik na cle a daniach FS vyčíslila na 13.456 eur. Prípad prevzal vyšetrovateľ Kriminálneho úradu FS, ktorý vedie trestné stíhanie pre prečin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru, v súčasnosti voči doposiaľ neznámemu páchateľovi. "V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," uzavrela Nimrichterová.

Viac o téme: VagónŽeleznicaCigarety
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu