Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

FOTO Obrovský úlovok finančnej správy: Vo vlaku bolo ukrytých viac ako 300-tisíc kusov cigariet

Vo vlaku odhalili policajti obrovské množstvo cigariet Zobraziť galériu (3)
Vo vlaku odhalili policajti obrovské množstvo cigariet (Zdroj: financnasprava.sk)

MICHALOVCE – Viac ako 300.000 kusov cigariet bez kontrolných známok odhalili príslušníci finančnej správy (FS) ukrytých v nákladnom vlaku. Podarilo sa im tak zabrániť možnému úniku na cle a daniach vo výške viac ako 56.000 eur, informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Michalovce Jana Nimrichterová.

Ako uviedla, pašované cigarety boli ukryté pod nákladom železnej rudy v železničných vagónoch, ktoré na územie Slovenska prišli v stredu 26. mája cez železničný hraničný priechod Maťovské Vojkovce – Pavlovo. "Pri kontrole skenovacím zariadením označili príslušníci finančnej správy jeden z vagónov za neštandardný, pretože mali podozrenie, že sa v ňom môže ukrývať aj iný tovar, než bol deklarovaný v colnom vyhlásení," priblížila s tým, že pri fyzickej kontrole vlakovej súpravy odhalili colníci v spolupráci s hraničiarmi celkovo 340.000 kusov cigariet rôznych značiek.

Vo vlaku odhalili policajti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: financnasprava.sk)

"Prípad bol vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu postúpený miestne príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy, ktorý vedie vyšetrovanie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu za porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru, v danom čase voči neznámej osobe," doplnila Nimrichterová. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Vo vlaku odhalili policajti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: financnasprava.sk)

Viac o téme: VlakCigaretyColníciNákladFinančná správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu