Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mikulec na seba nenechal dlho čakať: Po kritických slovách Krajniaka mu to vrátil aj s úrokmi!

Mikulec to Krajniakovi vrátil aj s úrokmi. Zobraziť galériu (3)
Mikulec to Krajniakovi vrátil aj s úrokmi. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Včera zostala politická verejnosť mierne zaskočená vyjadrením člena koalície a ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina), ktorý sa v nedeľnej diskusnej relácii po citlivej otázke pustil do ministra vnútra z vlastnej koalície Romana Mikulca (OĽaNO). Ten Mikulca obvinil, že netuší, čo sa v jeho rezorte vlastne deje. Reakcia ministra vnútra prišla dnes ráno.

Minister Milan Krajniak o aktuálnej situácii v strane Za ľudí a v koalícii (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

"Bohužiaľ, skutočne nerozumiem vyjadreniam pána ministra Krajniaka, podľa ktorého nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne. Súčasná vláda deklarovala, že bude pracovať čestne a že spravodlivosť, rovnako ako zákony, platia pre všetkých rovnako. V prípade, ak sa trestnej činnosti dopúšťajú príslušníci Policajného zboru, platí to samozrejme aj pre nich," povedal po kritických slovách Krajniaka Mikulec.


Milan Krajniak tvrdo kritizuje Romana Mikulca: Stráca sa v tom, čo sa mu v rezorte deje


Verím, že sa zhodujeme aspoň na tomto

Ten na dôvažok dodal, že verí a dúfa, že sa s Krajniakom zhodujú aspoň na jednom. "Verím, že nechceme existovať v spoločnosti, kde si budeme zakrývať oči pred páchaním trestnej činnosti bezpečnostnými zložkami len preto, že podľa pána Krajniaka tak dobrý minister vnútra nekoná. Roky sme sa prizerali politickým objednávkam, vyšetrovatelia museli v prvom rade poznať odpoveď na otázku, či je vôľa vyšetrovať nejaký skutok, alebo trestný čin. A ja pevne verím, že v rámci koalície máme zhodný názor na to, že nikto z nás nechce, aby sa takéto časy vrátili. Orgány činné v trestnom konaní konajú nezávisle a verím, že všetci vnímame aj systém kontrolných mechanizmov, v ktorom majú posledné slovo vždy naše súdy," uzavrel tému Mikulec.

Mikulec na seba nenechal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

„Požiadam predsedu vlády o stretnutie aj za účasti ministra práce. Vždy som bol ministrovi Krajniakovi, rovnako ako všetkým členom vlády k dispozícii, ak by mal záujem sa na mňa v prípade akýchkoľvek nejasností obrátiť," dodal.

Prekvapujúce kritické vyjadrenie do vlastných radov

"Minister vnútra Roman Mikulec sa stráca v tom, čo sa mu v rezorte deje. Nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne, tak dobrý minister vnútra nekoná," presne tieto slová povedal včera v politickej relácii Na telo na Markíze minister práce Milan Krajniak zo Sme rodina. Odpovedal tým na otázku, či je Mikulec dobrým ministrom vnútra.

Mikulec na seba nenechal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Krajniak podotkol, že opäť sa objavujú prípady, keď sa hovorí o tých správnych a nesprávnych svedkoch. "Nemôže to byť tak, že si zase budú v orgánoch činných v trestnom konaní rozhodovať, ktorý svedok je dobrý, ktorý je zlý. Keď na to pán Pčolinský upozornil, už je vo väzbe. Keď pán Kalavský, šéf operatívcov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), údajne vypovedal o týchto skutočnostiach, už na neho šiel návrh do väzby. Keď to inšpekcia vyšetruje, teraz zoberú pána Szabóa," skonštatoval. Tieto veci sa podľa neho nemajú zametať pod koberec. "Chceme, aby sa vyšetrili," dodal.

Viac o téme: ReakciaMilan KrajniakRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu