Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vodiči si urobili smetisko!

Táto odstavná plocha na rušnom ťahu z Trebišova do Maďarska sa stala veľkým smetiskom.
Táto odstavná plocha na rušnom ťahu z Trebišova do Maďarska sa stala veľkým smetiskom. (Zdroj: Nový Čas)

ZEMPLÍNSKY BRANČ - Na hlavnom ťahu z Trebišova smerom do Maďarska si vodiči urobili smetisko. S čiernou skládkou pri neslávnej križovatke smrti si nevie dať rady ani starosta Zemplínskeho Branča Milan Tomko. Pozemok totiž patrí súkromníkovi.

Kto je pôvodcom odpadu a výkalov, nie je ťažké uhádnuť. Odstavnú plochu, ktorá nie je parkoviskom, využívajú vodiči kamiónov. Premávka je tu naozaj veľmi rušná, no chýba tu zákazová značka. A aj kontajner. „Po sťažnostiach občanov som ešte vlani vyzval konateľku fi rmy, ktorej patrí tento pozemok, aby si urobila poriadok. Doteraz sa tak nestalo,“ vraví bezmocný starosta Zemplínskeho Branča Milan Tomko.

„Vlastník pozemku je aj pri neznámom pôvodcovi odpadu povinný prípad nahlásiť úradom životného prostredia. Ak tak neurobí, firme hrozí pokuta až 200-tisíc korún (6 061 €),“ povedal hovorca Slovenskej inšpekcie životného prostredia Michal Štefánek.

Smetisko však musí zmiznúť aj z iného dôvodu. Na tomto mieste totiž konečne vybudujú kruhový objazd. Štúdia je už na svete. Úsek s množstvom tragických nehôd, prezývaný aj križovatkou smrti, sa totiž zrejme ešte v tomto roku stane oveľa bezpečnejším. Náklady by mali dosiahnuť 25 miliónov korún(757 575 €).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu