Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mikulec po potvrdení závažných skutočností dá návrh na odvolanie Szabóa

Minister vnútra Roman Mikulec
Minister vnútra Roman Mikulec (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ak špeciálny prokurátor potvrdí informácie, ktoré budú závažného charakteru, minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) predloží vláde návrh na odvolanie riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa. Minister to uviedol v stanovisku k štvrtkovému zadržaniu Szabóa.

"V prípade, že sa vláda s návrhom stotožní, postúpi ho výboru pre obranu a bezpečnosť na posúdenie. Ak návrh prejde výborom, ktorý odporučí jeho odvolanie aspoň trojpätinovou väčšinou hlasov všetkých členov výboru, vláda riaditeľa Úradu inšpekčnej služby z funkcie odvolá," spresnil Mikulec. Dodal, že požiada špeciálneho prokurátora o informácie, ktoré budú dostatočné na rozhodnutie o spracovaní a predložení návrhu na odvolanie vláde.

Szabóa zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo štvrtok. Dôvodom sú obvinenia z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupcie. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan. Korupčná trestná činnosť mala spočívať v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti minimálne vo výške 20.000 eur.

Viac o téme: OdvolanieRoman MikulecAdrián Szabó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu