Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

MIMORIADNE Obvinená Monika Jankovská ide na slobodu! Prvé FOTO po prepustení: Objatie s advokátom

Monika Jankovská Zobraziť galériu (4)
Monika Jankovská (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Zdá sa, že bývalá štátna tajomníčka a exsudkyňa Monika Jankovská má dôvod na radosť. Po roku, striedavo vo väzbe a v nemocnici, ide na slobodu.

MIMORIADNE Obvinená Monika Jankovská ide na slobodu! Objatie s advokátom (Zdroj: TASR)

Monika Jankovská je väzobne stíhaná od 11. marca 2020. Dôvodom je obvinenie zo zločinu prijímania úplatku a zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v kauze Búrka. V marci tohto roku ju prepustili na slobodu len s monitorovacím náramkom. Takmer okamžite ju však opäť zadržali, tentoraz pre obvinenia v kauze Fatima.

KAUZA FATIMA Kľúčové nahrávky mali byť zničené! Nech ťa Boh ochraňuje, vyhrážal sa Gašpar Slobodníkovi

Jankovská je stíhaná aj v súvislosti s kauzou zmeniek televízie Markíza, a to za zločin prijímania úplatku a zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa spáchaného formou účastníctva v štádiu pokusu s trestnou sadzbou 10 až 20 rokov. Aktuálne pominuli dôvody na väzbu v kauze Fatima, preto ju dozorujúci prokurátor prepustil na slobodu. Monika Jankovská bude ale nosiť monitorovací náramok pre kauzu Búrka.

„Ďalší postup závisí od jej zdravotného stavu, jej pobyt vo väzenskej nemocnici mal svoj dôvod. Vo štvrtok (27. 5.) nás čaká v prvom rade inštalácia elektronického náramku, ktorý má moja klientka nariadený v inej trestnej veci. Následne sa bude musieť podrobiť ďalším vyšetreniam, ktoré rozhodnú o tom, ako bude ďalej pokračovať jej liečba, či ambulantnou formou, alebo to bude vyžadovať ústavnú starostlivosť,“ skonštatoval jej advokát Peter Erdös.

Monika Jankovská sa po prepustení objala s advokátom a rozplakala sa
Zobraziť galériu (4)
Monika Jankovská sa po prepustení objala s advokátom a rozplakala sa  (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

"Dozorový prokurátor kauzy bar Fatima rozhodol 26. mája tak, že príkazom prepustil obvinenú M. J. z väzby, keďže dôvod tzv. kolúznej väzby vo vzťahu k jej osobe pominul. ÚŠP v tejto súvislosti pripomína, že starostlivo a dôkladne posudzuje existenciu dôvodov väzby u každej jednej obvinenej osoby, ako aj zákonné možnosti jej nahradenia," objasnil hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. 

Monika Jankovská
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

Podľa jeho slov sa v posudzovanom prípade preto konštatuje, že dôvod na ďalšie väzobné stíhanie obvinenej pominul. Pôvodne mal Okresný súd v Trenčíne vo štvrtok (27. 5.) rozhodovať o žiadosti Moniky Jankovskej o prepustenie z väzby. 

Viac o téme: PrepustenieVäzbaBúrkaFatimaMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu