Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalší ŠOK u Za ľudí: Šéfke strany sa postavila vlastná poslankyňa! Remišovej tvrdenia sú podľa nej zavádzajúce

Marcinková sa pustila do vlastnej predsedníčky. Zobraziť galériu (4)
Marcinková sa pustila do vlastnej predsedníčky. (Zdroj: TASR/Pavol Zachar, Topky/Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Situácia v strane Za ľudí sa poriadne zamotáva a každou ďalšou hodinou nastáva väčšie a väčšie napätie. Veľký nátlak nespokojnosti s vyhláseniami predsedníčky prejavila už dokonca aj Vladimíra Marcinková, ktorú skôr poznáme ako miernu a nekonfliktnú poslankyňu strany. Remišovej to poriadne naložila!

VIDEO Remišová sa na vlastnom brífingu vyjadruje aj k problematike v strane Za ľudí:

Remišová prehovorila na verejnosti o vnútornom dianí v strane Za ľudí (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Marcinková zrejme reagovala na slová nového Remišovej štátneho tajomníka a jej blízkeho človeka Dušana Veliča, ktorý popísal akúsi "Kolíkovej skupinu" v strane, následne to v statuse rovnako popísala aj samotná Remišová. Niektorí členovia vrátane Kolíkovej sa už dokonca tento týždeň vyjadrili, že Za ľudí potrebuje snem "ako soľ".

Ďalší ŠOK u Za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Veronika Remišová)


Veronika Remišová chce spoločného kandidáta na šéfa Za ľudí: Časť členov to odmietla


Podpora najmenej rozvinutých okresov musí konečne plniť svoj účel, uviedla Remišová (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Remišová verejnosti podsúva zavádzajúce tvrdenia, tvrdí poslankyňa

Proti vlastnej predsedníčke a vicepremiérke sa už postavila aj spomínaná Marcinková. "Doposiaľ som nenapísala žiadny status k vnútrostraníckej situácii v strane Za ľudí, lebo sociálne siete nepovažujem za miesto, kde by sme si mali písať odkazy. Ale už musím reagovať na zavádzajúce vyhlásenia, ktoré verejnosti cez FB podsúva predsedníčka strany," pustila sa do Remišovej Marcinková.

Vladimíra Marcinková
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Žiadna skupinka okolo Kolíkovej neexistuje

Marcinková ďalej vyvracia informácie o tom, že by v strane vznikla akási Kolíkovej skupina. "Neexistuje skupina Márie Kolíkovej, ako to podsúva predsedníčka strany Veronika Remišová. Preto nemôže zaujať spoločný postoj k jej návrhu. Dokonca neexistuje ani žiaden kandidát na post predsedu strany. Nikto sa k tomu neprihlásil. Existuje väčšina poslancov v poslaneckom klube a väčšina členov predsedníctva, ktorí žiadajú zvolanie mimoriadneho snemu," pokračuje poslankyňa.

Podľa jej slov požadujú snem aj kraje Žilina, Nitra, Prešov a Košice. "V Bratislave predsedníčka strany spochybnila hlasovanie, ktoré dopadlo v prospech snemu. Hlasovanie sa môže zopakovať, navrhol to sám krajský predseda," popísala situáciu poslankyňa.

Strach kvôli snemu?

Problémy však podľa Marcinkovej nastávajú aj pri zvolávaní snemu. "Snažíme sa už týždne s predsedníčkou korektne dohodnúť na termíne snemu. Veronika Remišová však už dvakrát na predsedníctve nedala hlasovať o zvolaní mimoriadneho snemu, čo poškodzuje stranu Za ľudí a nerozumieme jej postoju," sťažuje sa poslankyňa.

"Chceme mať silného lídra, ktorý sa nebojí postaviť sa na sneme pred členov strany a získať ich dôveru. Naťahovaním času sama stráca dôveru v regiónoch, ktoré by ju teoreticky mohli podporiť," uzavrela.

Ďalší ŠOK u Za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Vladimíra Marcinkova)

Viac o téme: KolážVeronika RemišováVladimíra Marcinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu