Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veronika Remišová prerušila rokovanie: Predsedníctvo Za ľudí pokračuje vo štvrtok

Veronika Remišová a Mária Kolíková zo strany Za ľudí
Veronika Remišová a Mária Kolíková zo strany Za ľudí (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vedenie strany Za ľudí bude pokračovať v rokovaniach vo štvrtok. Predsedníctvo strany sa zišlo už v stredu (26. 5.) večer, o zvolaní snemu sa ešte nerozhodlo.

"Vzhľadom na pokročilú hodinu a oneskorený začiatok rokovania predsedníctva bolo jeho rokovanie prerušené predsedníčkou Veronikou Remišovou. Predpokladané pokračovanie je naplánované na 27. mája," informovala médiá strana Za ľudí.

Predsedníctvo má pokračovať po skončení štvrtkového rokovania parlamentu, povedal pre TASR poslanec a člen predsedníctva Marek Hattas. Poslankyňa a členka predsedníctva Vladimíra Marcinková skonštatovala, že pred tým, ako sa malo na stredajšom predsedníctve hlasovať o zvolaní snemu, predsedníčka prerušila rokovanie. Následne mali indikatívne hlasovanie, ktoré dopadlo v prospech snemu. "Za snem sa v tomto indikatívnom hlasovaní vyjadrilo 11 ľudí z 21 členov predsedníctva, teda väčšina," uviedla. Marcinková verí, že finálne hlasovanie bude vo štvrtok, nevie si vysvetliť, prečo došlo k prerušeniu rokovania.

Krajské predsedníctva strany Za ľudí v Košiciach, Prešove a Nitre žiadajú zvolať mimoriadny snem, na ktorom by sa volilo nové vedenie vrátane predsedu. O zvolanie snemu malo požiadať aj bratislavské predsedníctvo, niektorí jeho členovia však hlasovanie považujú za neplatné.

V stanovách strany Za ľudí sa píše, že predsedníctvo strany rozhoduje o zvolaní straníckeho snemu vždy, keď ho o to požiada aspoň päť predsedníctiev krajských organizácií. Viacerí členovia Za ľudí vrátane ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej koncom minulého týždňa uviedli, že sú za zvolanie mimoriadneho snemu. Chcú ho zvolať čo najskôr. Remišová podľa nich vedie stranu nedostatočne, stratila ich dôveru. Kolíková označila otázku o svojej možnej kandidatúre na šéfku strany za predčasnú.

Remišová reagovala tým, že takéto konflikty nepomáhajú strane. Problém v strane vníma od vládnej krízy, keď sa podľa nej okolo ministerky spravodlivosti vytvorila skupinka, pre ktorú bol prijateľným rizikom pád vlády a predčasné voľby. Remišová dodala, že naďalej cíti podporu členov strany i vedenia.

Viac o téme: SnemPredsedníctvoVeronika RemišováZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu